ACTUALITATEIMPORTANT

VIDEO | Cine umblă în patru labe în Aeroportul Sibiu

 

Începând din această primăvară, Aeroportul Internațional din Sibiu va avea noi “angajați”. Șase câini antrenați la Centrul Chinologic din oraș vor depista persoanele infectate cu noul coronavirus.

Proiectul este unic în România, fiind inspirat din programe de succes ale Emiratelor Arabe Unite, Franței, Finlandei și Germaniei.
Cinci câini ciobănești germani și un câine ciobănesc belgian sunt antrenați, de câteva luni, la Centrul Chinologic Sibiu.
Aceștia sunt pregătiți să depisteze mirosul specific emanat de persoanele infectate cu COVID-19.
“Probele pe care câinii le utilizează alături de echipele noastre constau în pansamente îmbibate în transpirația bolnavilor cu noul coronavirus și, evident, de la persoane care nu sunt infectate cu acest virus. Astfel, câinele nostru trebuie să facă diferența. Câinele detectează acele substanțe pe care corpul uman infectat cu Covid le eliberează, acei sulfiți pe care îi conține transpirația umană, pentru că au un miros specific. Noi am utilizat, în procesul de instructaj, inclusiv probe de transpirație de la persoane care aveau o simplă răceală, pentru a-i da câinelui posibilitatea de a face diferența. Toate exemplarele implicate în acest proiect au un nivel foarte bun de pregătire și de semnalare a acestor probe infectate cu acesr virus”, a explicat Leonard Bîlă, directorul Centrului Chinologic Sibiu.
Probele provin de la bolnavii infectați cu noul coronavirus și internați în spitalele de pe raza județului Sibiu și din Timișoara.
În momentul în care câinii depistează pansamentele în cauză, aceștia se așază și își așteaptă recompensa.
Bîlă a mai precizat că, în următoarea fază a acestui proiect-pilot, câinii vor merge la Aeroportul Internațional Sibiu. Acolo, alături de instructorii Centrului, vor detecta persoanele suspecte de COVID.

https://www.facebook.com/sibiulazi.ro/videos/251446779802446

 

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close