ACTUALITATEIMPORTANT

Primăria Sibiu redeschide șantierele. Ce cartiere și străzi sunt vizate

Șantierele inițiate în 2020 se vor redeschide în următoarele zile, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu.

În funcție de condițiile meteo și temperaturi, de la începutul lunii martie, Primăria va iniția alte noi șantiere pentru lucrări la străzi și diverse obiective.

Lucrări începute anul trecut și continuate în 2021

Una dintre lucrările continuate în acest an se referă la modernizarea cartierului Ștrand. Conform autorităților, șantierul se va redeschide din această săptămână, începând lucrările de modernizare în zona străzii Ștrandului. În această perioadă, se va lucra la rețelele de apă și canalizare, pentru aceasta fiind necesare închideri temporare și pe tronsoane a traficului.

În plus, va continua modernizarea cartierului Hipodrom I. Astfel, se va începe lucrul în zona dintre str. Rahovei – str. Iorga – bulevardul M. Viteazu și Aleea Geniștilor.

Modernizările vor continua și în cartierul Hipodrom III, unde se vor relua lucrările în zona Aleea Taberei, precum și pe strada Podului. Lucrările ample de pe această stradă vor continua cu tronsonul dintre str. Smârdan și str. Pinului. Această porțiune se va închide traficului, inclusiv autobuzelor care vor circula pe trasee modificate: https://www.tursib.ro/news/in-atentia-calatorilor-26.

În ceea ce privește pista pentru biciclete care leagă cartierul Ștrand de parcul Sub Arini, aici lucrările sunt finalizate în proporție de aproximativ 50%. Anul trecut s-a lucrat pe str. Maramureșului, G. Coșbuc, Th. Neculuță, Aurel Popa și în pasajul Spitalului. Anul acesta se vor executa lucrările și pe străzile Gorjului, Doljului, Ștrandului și Bihorului, în strânsă coordonare cu lucrările de modernizare a cartierului Ștrand.

Primăria Sibiu urmărește și finalizarea lucrărilor de modernizare prin turnarea ultimului strat de asfalt pe străzile Topitorilor, Viilor și Băicoi. Aceeași sursă arată că pe străzile Rulmentului și Lacului se va turna asfaltul pe trotuare pentru încheierea lucrărilor.

Primăvara vine cu noi șantiere, în Sibiu

Începând cu 1 martie, în Sibiu se vor deschide noi șantiere, anunță Primăria.

Unul dintre proiectele autorităților vizează modernizarea cartierului Terezian. Contractul pentru execuție a fost semnat în luna decembrie 2020, iar lucrările nu vor începe în întreaga zonă în același timp, ci în zone restrânse, pentru a reduce disconfortul locuitorilor.

“Reamintim că este vorba de lucrări de modernizare a rețelelor de apă, canalizare și iluminat, reconfigurarea spațiilor verzi, modernizarea locurilor de joacă și reabilitarea străzilor și aleilor”, a explicat Primăria.

Un alt proiect demarat în această primăvară va viza parcarea supraterană de mare capacitate din cartierul Hipodrom. Aici, proiectul tehnic a fost finalizat în cursul iernii, iar în luna martie va începe construcția acesteia. Investiția va crea peste 400 de locuri de parcare în structură și în zona adiacentă.

Modernizarea străzii Calea Dumbrăvii și amenajarea acesteia ca arteră smart este un alt proiect ce va fi demarat în această primăvară. Contractul a fost semnat în decembrie 2020, lucrările urmând să înceapă la 1 martie.  Este vorba despre un proiect care presupune amenajarea de piste pentru biciclete, o bandă dedicată transportului public, reconfigurarea zonelor verzi și a căilor pietonale și modernizarea drumului și rețelelor de utilități

De asemenea, vor avea loc, din 1 martie, și alte lucrări de modernizare pe un nou pachet de străzi. La începutul lunii februarie, Primăria Sibiu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare pe străzile Cucului, Lucernei, Trandafirilor, Ion Agârbiceanu, Dreptății, Ghiocelului și Depoului. Investiția se ridică la 5,52 de milioane de lei, străzile urmând să intre pe rând în lucru pentru modernizarea rețelelor de apă, canalizare și iluminat, reabilitarea drumului și a trotuarelor. Întregul pachet are termen de finalizare opt luni.

“Imediat ce vremea va permite, vor începe și reparațiile la străzi. Pe lângă reparațiile defectelor punctuale apărute după sezonul rece, Primăria are în vedere pentru primele comenzi lucrări ample în zona de blocuri situată la intersecția străzilor Siretului și Calea Cisnădiei, pe str. Oborul de Vite, în zona Broscărie, dar și reabilitarea trotuarelor pe bulevardul V. Milea și bulevardul Victoriei”, a explicat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close