21.59? În două minute poate veni amenda

Începând din această seară, dacă cumva întârzii prin oraș după ora 22, te poți alege cu o amendă, în cazul în care nu ai cu tine declarația pe proprie răspundere.

Hotărârea CNSU privind prelungirea stării de alertă intră în vigoare astăzi, iar una dintre noutățile prevăzute constă în interzicerea deplasării în afara locuinței în intervalul orar 22.00-5.00.
Astfel, sibienii care nu au un motiv întemeiat de a se deplasa în afara locuinței între aceste ore pot fi taxați cu o amendă între 500 – 2.500 de lei.
Măsura privind deplasarea pe timp de noapte, care, până acum, intra în vigoare de la ora 23, va fi aplicată la nivel național.
Conform Comitetului Național pentru Situații de Urgență, se poate circula în afara locuinței cu următoarele excepții motivate de: deplasarea în interes profesional inclusiv între locuință/gospodărie şi locul/locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi; deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente; deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.
De altfel, cei care vor ieși din case după ora 22 vor trebui să prezinte o declarație pe propria răspundere, cuprinzând motivul deplasării, data și semnătura.
Persoanele care se află în interes profesional vor trebui să aibă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajatori ori o declarație pe propria răspundere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.