ECONOMIESIBIU

Proiectul de buget pe anul 2021, pus în consultare publică de Consiliul Județean Sibiu

Consiliul Județean Sibiu a făcut public proiectul de buget pe anul 2021. Acesta se află în consultare publică, iar cetățenii pot trimite propuneri și sugestii până la finalul lunii, în 31 martie. Conform instituției, bugetul va fi supus aprobării consilierilor județeni în 8 aprilie. Potrivit estimărilor, acesta se ridică la 510 milioane lei.

În data de 17 martie, Consiliul Județean Sibiu a afișat la sediul instituției și pe site proiectul bugetului local al județului Sibiu pe anul 2021, la rubrica “Transparență decizională”: https://www.cjsibiu.ro/transparenta-decizionala/proiectul-bugetului-local-al-judetului-sibiu-pe-anul-2021/.
Acesta se va afla în dezbatere publică timp de 15 zile, iar toți cei interesați să transmită propuneri și sugestii o pot face până în data de 31 martie, la adresa de email judet@cjsibiu.ro.
Conform estimărilor, bugetul total al județului Sibiu pe anul 2021 se ridică la suma de 509.130.440 lei (din care 33.078.850 lei reprezintă excedentul anilor anteriori). Pentru secțiunea “Funcționare”, s-au alocat 222.600.450 lei (43,72%), iar pentru secțiunea “Dezvoltare” suma de 286.529.990 lei (56,28 %).

“Menționăm că în transparență decizională se află și Proiectul bugetului instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local pe anul 2021, Consiliul Județean Sibiu având în subordine 10 instituții care se finanțează din venituri proprii și din subvenții (cele cinci instituții de cultură: CNM Astra, Biblioteca Județeană ASTRA, Centrul Județean ”Cindrelul Junii”, Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu”, Filarmonica de Stat Sibiu; cele 3 spitale – Județean, de Psihiatrie și de Pneumoftiziologie; Serviciul Public Sala Transilvania și Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Sibiu). Totodată, cetățenii pot consulta și Proiectul bugetului fondurilor externe nerambursabile al judeţului Sibiu pe anul 2021”, spune Ioana Căpățînă, purtătorul de cuvânt al CJ Sibiu.

Proiectul de buget va fi supus aprobării în cadrul unei ședințe extraordinare a CJ, programată pentru data de 8 aprilie.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close