ACTUALITATEPOVESTEA MEA

Andreea, o tânără de 22 de ani din Sibiu, are nevoie de ajutorul nostru: „Nu vreau să mai ajung în scaunul cu rotile”

 32 total views,  2 views today

Andreea Floare are 22 de ani și este o fată cu zâmbetul până la urechi. Din păcate, în ultimii ani, acesta i-a fost umbrit de problemele de sănătate pe care le are. De aproape trei ani, suferă de ataxie spinocerebeloasă și encefalopatie mitocondrială. La jumătatea lunii mai, trebuie să ajungă în Istanbul pentru investigații, analize și tratament, deoarece problemele s-au agravat. Pentru ca acest lucru să devină realitate, are nevoie de oamenii cu suflet mare.

„Am nevoie de ajutor, pentru că nu-mi permit să acopăr toate costurile pe care le implică vizita la spital. Tratamentul ce-l voi primi acolo este puțin mai special și ,desigur, costisitor”, este apelul Andreei.
Tânăra este studentă în anul III la Facultatea de Litere și Arte din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, specializarea Română-Engleză. Înainte de toate, mărturisește că îi lipsesc interacțiunile cu colegii, pe care îi „întâlnește” în această perioadă doar în mediul online. „Este îngrozitor de greu, mi-e foarte dor de colegi, de profesori, de clădirea aceea care, deși arată veche, ea de fapt creează oameni ce vor șlefui alți oameni”, spune Andreea.

„Am zis că, dacă o să mor, măcar să las ceva în urmă”

Până acum trei ani și jumătate, Andreea a primit – după cum mărturisește – nouă diagnostice greșite din partea medicilor, până și-a găsit salvarea la o clinică din Turcia.
Povestește că, acum, își găsește alinarea în poezii, cărți și pictură. „Mie îmi place să scriu, să dansez, să cânt. De curând, am început să și pictez, deși nu am mare talent”, adaugă zâmbind Andreea.
Sibianca a publicat, până acum, trei cărți. „Între El și Ea” și „Între Ea și El” sunt două volume de dragoste, iar „Fata din oglindă” este o carte ce cuprinde aproximativ 50 de poezii.
Mărturisește că ideea primei cărți i-a venit pe patul unui spital din București, în 2017.
„Eu m-am apucat de scris prin 2016. Scriam versuri, am avut și un blog. Dar ideea primei cărți mi s-a ivit în anul 2017. Eram la Spitalul Universitar din București. Doctorița mi-a spus, atunci, că mai am doar două luni de trăit. Am zis că, dacă o să mor, măcar să las ceva în urmă. Și iată că, de atunci, au mai trecut patru ani. Până acum, am lăsat în urmă trei cărți”, spune Andreea.

Cum o putem ajuta pe Andreea

 

Tânăra a stat imobilizată într-un scaun cu rotile timp de patru luni.
„Vă cer ajutorul pentru că nu vreau să mai ajung în scaunul cu rotile. Vă cer ajutorul pentru că vreau să trăiesc o viață normală și sănătoasă. Dacă poți să ajuți, te rog, fă lucrul acesta, pentru că poți salva viața unei tinere”, este mesajul Andreei.
Pentru tratamentul din Istanbul pe care urmează să îl facă în luna mai, Andreea a strâns până astăzi doar 1.000 de euro.
Cei care o pot ajuta pot face donații în contul deschis pe numele ei, Floare Andreea-Ioana, IBAN: RO61BRDE330SV05550373300,in RON,B.R.D. – G.S.G., codul SWIFT: BRDEROBUo.

 

Etichete
Show More

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close
Close