Sibienii nu mai pot ieși din case, în weekend, după ora 20

 82 total views,  4 views today

Sibienii nu vor mai putea ieși din case, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, după ora 20. Conform autorităților, în localitățile unde rata de incidență depășește 4 la mia de locuitori, se vor impune restricții de circulație între orele 20 -05, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Municipiul Sibiu are o rată de incidență de 4.7/ mia de locuitori, astfel că se încadrează în această categorie. Locuitorii orașului de pe Cibin vor putea ieși din case doar pe bază de declarație pe propria răspundere, în weekend, după ora 20.
De asemenea, în localitățile unde rata este între 4-7.5, magazinele, mall-urile și piețele se vor închide, de vineri până duminică, de la ora 18. În localitățile unde rata depășește 7.5 la mia de locuitori, centrele comerciale se vor închide de la ora 18 în fiecare zi a săptămânii.

„În primul rând, referitor la intervalul orar în care este permisă circulația. Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile urmează ca în timpul weekendului și anume în timpul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică circulația să fie permisă doar până la ora 20:00 și nu până la 22:00, cum este acum, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă numai până la ora 18:00. Revenirea asupra acestei măsuri pe timpul weekendului se face când incidența scade sub 3,5 la mie”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

În această perioadă, și sălile de sport din municipiul Sibiu vor pune lacătul pe ușă, pentru că, potrivit autorităților, acestea vor rămâne deschise doar în localitățile unde rata nu depășește 4/ mia de locuitori. „Operatorii economici care au activitate de fitness ca și profil vor avea activitate suspendată acolo unde incidența depășește 4 la mie”, a explicat Arafat.

În județul Sibiu, sunt cinci localități cu rată de incidență COVID de peste 4/ mia de locuitori: Tilișca – 6.89, Cisnădie – 5.62, Sibiu – 4.7, Șura Mică – 4.48 și Șelimbăr – 4.44. Restricțiile comunicate astăzi vor fi ridicate în momentul în care localitățile au o incidență COVID de sub 3.5 la mia de locuitori.

Măsurile intră în vigoare începând de mâine.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.