DIN JUDEȚINEDITSIBIU

Două ursoaice de două luni și-au așteptat mama, o noapte întreagă, într-o gospodărie din Biertan

Două ursoaice de numai două luni și-au așteptat mama, o noapte întreagă, într-o gospodărie din Biertan. Săteanul le-a lăsat în curtea sa pentru a le feri de eventualele pericole, așteptând, împreună, mama ursoaicelor.

Povestea lor a fost făcută publică de AMP – Bear Sanctuary Zărnești.

“Drăgălășenie fără margini! Două fetițe pufoase, orfane la numai două luni de viață, au ajuns aseară în grija echipei sanctuarului AMP Libearty. Micuțele ursulice au fost găsite lângă o casă din Biertan, județul Sibiu. Erau singure, înfometate și extrem de speriate! În zadar a așteptat-o omul pe mama urs…aceasta nu a venit, deși micuțele au strigat-o neîncetat.  Pentru a le feri de pericole, să cadă pradă câinilor sau altor animale din zonă, omul le-a lăsat peste noapte în curtea lui, sperând că ursoaica va apărea. Nu a apărut nici peste noapte și nici a doua zi. Văzând că ursulicele sunt slăbite, deshidratate, iar viața lor era în pericol și pentru că nu aveau nicio șansă singure, omul a decis să ne solicite ajutorul. Datorită unei bune colaborări cu președinta Asociației “Prietenii Berzelor”, din Sibiu, micuțele au ajuns la timp în grija echipei sanctuarului și a medicului. Bun venit în pădurea de stejar AMP Libearty, micuțelor!”, arată reprezentanții AMP Libearty – Bear Sanctuary.

Creat în memoria ursoaicei Maya, sanctuarul Libearty este astăzi căminul a peste 100 de urşi bruni, toţi salvaţi de la o viaţă crudă şi abuzivă, în captivitate. Recunoscut de mulţi specialişti ca fiind, probabil, cel mai bun sanctuar de urşi din lume, Libearty se întinde pe o suprafaţă de 69 de hectare de pădure luxuriantă, pâraie şi iazuri localizate pe teritoriul oraşului Zărneşti.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close