ACTUALITATE

Petiție împotriva amenzii primite de “Prietenii Berzelor” care au salvat două ursoaice de două luni

Sibienii au inițiat o petiție prin care cer anularea amenzii date Asociației “Prietenii Berzelor” din Cristian de către Garda de Mediu, după ce ONG-ul a salvat doi pui de urs fără a mai aștepta documentele oficiale de relocare. Petiția “Anularea amenzii emise de către Garda de Mediu Sibiu în cazul salvării puilor de urs!”, inițiată ieri, a adunat, până acum, peste 300 de semnături.

“Asociația “Prietenii Berzelor” Cristian a primit amendă de 10.000 de lei, vineri, de Garda de Mediu Sibiu pentru că au dus puii de urs abandonați lângă o casă din Biertan, județul Sibiu, la sanctuarul de la Zărnești, fără să aștepte hârtiile de relocare, considerând că e mai importantă salvarea. Cerem anularea amenzii emisă pe criterii de incompetență!”, se arată în petiție.
Până acum, cei mai mulți semnatari sunt sibieni, respectiv 165. De asemenea, petiția a fost semnată și de iubitori de animale din Șelimbăr și Cisnădie, dar și din București, Brașov, Cluj-Napoca și Făgăraș.
“Faptele bune nu trebuie sancționate”, “Nu vreau să trăiesc într-o țară în care este permis așa ceva… Animalul a fost preluat de o asociație! Suntem de acord să nu ajungă animale sălbatice pe mâna oricui, dar în acest caz… Să avem discernământ!”, “Salvarea animalelor, a pădurilor… nu este amendată… este apreciată, premiată într-o țară normală. Noi cum suntem? Normali sau nu? Doresc anularea amenzii date acestui ONG care a salvat doi pui de urși” și “Amenda dată e o decizie stupidă de a mușamaliza că nu au fost în stare să reacționeze la timp când au fost sunați inițial de Asociație” sunt doar câteva dintre comentariile semnatarilor petiției.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close