ACTUALITATEDIN JUDEȚ

Un cisnădian a dat Prefectura și DSU în judecată pentru măsura carantinării orașului

Un cisnădian a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență și Instituția Prefectului – Județul Sibiu pentru măsura carantinării orașului.

Primul termen fixat este luni, 12 aprilie, la Curtea de Apel Alba.
“Potrivit lui Andrei Bițu, inițiatorul procesului, DSU și Prefectura au cerut mutarea acestuia la CA București În datele prezentate de ei în întâmpinare nu prezintă dovezile nediscriminării, analize, rapoarte pe localitățile indicate de noi. În răspunsul la întâmpinare am adus mai multe aspecte la cunoștința instantei dupa cum le puteți vedea în pozele de mai jos”, arată cisnădianul, care a postat, pe pagina de Facebook, fotografii justificative.
Andrei Bițu a mai adăugat că sunt localități ce îndeplinesc condițiile carantinării zonale, dar care nu au intrat, totuși, în acest scenariu.
“În urma verificării avizului Institutului Național de Sănătate Publică, am constatat că este trecut “Comuna Cisnădie” și nu orașul Cisnădie, așa cum ar fi fost normal. Considerăm că analiza unei situații de risc pe mediul rural este diferită față de cel urban. Considerăm că măsura este una disproporțională, ținând cont de micii întreprinzători care sunt obligați să închidă mai devreme cu două ore, comparativ cu cei care locuiesc în localitățile necarantinate și menționate mai sus fiind total discriminatoriu și cu măsuri disproporționate”, scrie cisnădianul.

Sursa: Facebook Andrei Bitu

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close