ECONOMIESănătate

Pacienții Spitalului de Pediatrie Sibiu, Spitalului Orășenesc Cisnădie și ai Clinicii Misan Med pot uita și ei de dosarele cu șină

Spitalul de Pediatrie Sibiu și Spitalul Orășenesc Cisnădie au aderat la platforma Portal Medical, inițiată de Consiliul Județean Sibiu și care presupune ca toate datele pacienților să fie stocate într-un cont pe care, ulterior, aceștia îl pot accesa pentru a-și vedea istoricul. De asemenea, tot astăzi, CJ Sibiu a semnat protocolul de colaborare privind acest proiect și cu Clinica Misan Med, prima clinică privată care s-a alăturat programului.

Conform CJ Sibiu, prin aderarea celor trei instituții spitalicești la platforma lansată în luna martie de Consiliul Județean Sibiu – Portal Medical, pacienții celor trei spitale vor avea acces la tot istoricul medical.
Practic, începând de mâine, 28 mai, pacienții a șase unități medicale din județ vor beneficia de serviciile Portalului Medical, vor putea printr-un simplu cont de utilizator să-și vizualizeze on line documentele proprii emise de aceste unități medicale, să le printeze sau să le distribuie medicilor.
Alături de cele menționate mai sus, din cadrul platformei fac parte și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie “Gheorghe Preda” Sibiu și Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, acestea fiind și primele trei instituții care au aderat la proiectul “Portal Medical”.
Portalul Medical asigură accesul pacienților la un tablou centralizat care cuprinde date medicale din cele șase unități medicale, precum istoricul medical, scrisorile medicale, biletele de ieșire din spital și buletinele de analize. De asemenea, utilizatorii vor putea să se programeze direct din platformă la cabinetele medicilor din cele șase unități medicale.

“Extinderea Portalului Medical a fost unul dintre obiectivele noastre încă de la punerea sa în funcțiune și mă bucur că atât de repede, după nici trei luni reușim acest prim pas. Sibienii trebuie să se bucure de eficiența măsurilor noastre indiferent de locul în care funcționează, in județ, unitatea la care se tratează. Sper ca mai devreme sau mai târziu toate unitățile medicale să adere la acest serviciu astfel încât sibienii , în momente în care sunt preocupați de propria sănătate, să nu mai aibă grija documentelor, a dosarelor cu șină”, a precizat, joi, Adrian Bibu administratorul județului Sibiu.

Spitalul de Pediatrie: “E greu să ții o arhivă timp de 50 de ani!”

Camelia Grigore, managerul Spitalului de Pediatrie din Sibiu, spune că instituția este bucuroasă că se alătură acestui proiect.
“Suntem chiar bucuroși noi, cei din Spitalul de Pediatrie, să fim parteneri în acest proiect. Copiii vor fi adulții de mâine și vor avea de-a lungul întregii vieți mai puține gânduri despre dacă au biletele de trimitere, analizele undeva îngrijite… Avem foarte multe solicitări ale oamenilor care vin să ne întrebe de ele… Spun că au fost acum 20 de ani la noi, de exemplu, și ne întreabă dacă mai cumva biletele lor de trimitere. E greu să ții o arhivă timp de 50 de ani. Sperăm ca informatizarea să ne ajute să facem pași concreți înainte. Pentru că sistemul nostru informatic funcționează deja din 2007, o să avem toate datele din acel an ale tuturor pacienților”, a spus managerul Spitalului de Pediatrie.
Potrivit lui Grigore, datele copiilor vor putea fi accesate cu ajutorul unui cod unic de înregistrare, astfel că părinții care vor să aibă aceste informații trebuie să se prezinte la Spital pentru a crea contul micuților.

Spitalul Orășenesc Cisnădie, despre digitalizare

Delia Mincă, managerul Spitalului Orășenesc Cisnădie, a apreciat, de asemenea, importanța proiectului, spunând că digitalizarea este o prioritate pentru astfel de instituții în momentul de față.
“Am constatat pe propria-mi piele, făcându-mi cont pe acest portal, cât de multe date sunt și cât de multe bilete de analize de care nici măcar nu mai știam că există le-am găsit acolo”, a spus Mincă.

Maria Iliuț, managerul Clinicii Misan Med, a precizat că este mândră că va colabora alături de CJ Sibiu în cadrul proiectului. “Sunt mândră că este prima și – deocamdată – singura clinică care s-a raportat la acest sistem. Acest portal asigură creșterea calității actului medical prin medicina bazată pe informații”, a spus Iliuț.

Peste 1.100 de sibieni își văd deja istoricul medical cu ajutorul unui click

Potrivit reprezentanților CJ Sibiu, până la acest moment, peste 1.100 de sibieni au deja cont pe Portalul Medical, iar numărul lor este în continuă creștere. De asemenea, mai mult de 60 de medici de familie au cont în Portal și pot vizualiza istoricul medical al pacienților.
Platforma https://portalmedical.cjsibiu.ro/ poate fi accesată direct sau de pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, fiind adaptată oricărui dispozitiv, fie că este vorba despre calculator, laptop, tabletă sau telefon mobil. Pentru a intra în platformă, utilizatorii își creează un cont de utilizator pe platformă folosind fie codul de pacient primit de la oricare dintre unitățile medicale menționate , fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziția 4 -număr document). De asemenea, sunt necesare pentru crearea contului de utilizator codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă.
Portalul a fost realizat la inițiativa Consiliului Județean Sibiu fiind parte a unui amplu proiect realizat cu fonduri europene intitulat “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030” (cod MySMIS 126475) și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close