Vara vine cu trei spectacole despre societatea contemporană, pe Scena Digitală

Luna iunie aduce pe Scena Digitală alte două producții din repertoriul Naționalului sibian: „MAL/PRAXIS”, de Bogdan Georgescu, și „Orb de mină”, în regia lui Bogdan Sărătean. La acestea se adaugă spectacolul-eveniment „Sensul vieții / The Chronic Life”, regizat de Eugenio Barba, oferit gratuit abonaților platformei.

Partea finală a trilogiei „Câtdedepartesuntemdepeșteriledincareamieșit?”, după „ANTISOCIAL” și „#minor”, „MAL/PRAXIS” vorbește cu un umor nebun, câteodată cinic, despre funcțiile și disfuncțiile societății românești. Prin intermediul celor șapte personaje, regizorul Bogdan Georgescu ne oferă o panoramă pe cât de autentică, pe atât de savuroasă a prezentului pe care îl trăim.

Spectacol bazat pe textul semnat de cunoscutul dramaturg Csaba Székely, „Orb de mină” ne invită în universul unei comunități rurale a cărei liniște este amenințată de apariția unui străin. Regizorul Bogdan Sărătean construiește un spectacol revigorant care pune într-o lumină comică stereotipiile hilare sau absurde ale unei comunități în care se reflectă, de fapt, mentalitatea întregii țări.

Spectacol marca Eugenio Barba, cadoul lunii iunie pe Scena Digitală

Abonații Scenei Digitale se pot bucura în luna iunie de unul dintre cele mai cunoscute și apreciate spectacole semnate de prestigiosul regizor danez Eugenio Barba: „Sensul vieții / The Chronic Life”. Spectacol dedicat scriitoarelor Anna Politkovskaya și Natalia Estemirova, ucise din cauza atitudinii manifestate împotriva conflictului din Cecenia, „The Chronic Life” urmărește destinul mai multor personaje aflate în căutarea unui miracol care să le schimbe viețile.

Personajele: o Madonă Neagră, văduva unui ofițer Basc, un refugiat din Cecenia, o femeie casnică din România, un avocat danez, un interpret de muzică rock din Insulele Feroe, un băiat din Columbia care își caută tatăl dispărut în Europa, un violonist stradal din Italia, doi mercenari. Acțiunea din „Sensul vieții” se petrece în diverse țări din Europa în anul 2031, după al Treilea Război Civil. Grupuri și indivizi converg, provocându-se unii pe alții, fiecare având propriile vise, dezamăgiri și speranțe.

Un băiat din America Latină sosește, căutându-și tatăl, care a dispărut în mod inexplicabil. „Nu îți mai căuta tatăl”, îi spun oamenii, care îl trimit din ușă în ușă.

Băiatul nu este salvat de cunoaștere sau inocență. Mai curând, ignoranța recent descoperită îl conduce la ușa tatălui. Toate acestea se întâmplă spre uimirea tuturor, care nu mai cred în ceea ce e de necrezut: că viața unei singure victime este neprețuită, sau că valorează mai mult decât Dumnezeu.

Scena Digitală este platforma online a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu care oferă spectacole și filme oricând, oriunde și de pe orice device, în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii. Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de pe site-urile EntertixmySTAGEiaBilet și Eventbook. Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe bază de bilet individual, acestea fiind destinate doar deținătorilor de abonamente!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.