Încă 124 de elevi sibieni se întorc în bănci

Începând de mâine, 124 de elevi din Slimnic și Șeica Mică se întorc în bănci, deoarece incidența din aceste U.A.T.-uri a scăzut sub 1 la mie. Ei se adaugă celor 631 de elevi din UAT-ul Cisnădie care s-au întors de astăzi în clase, conform Hotărârii nr. 49 din 19.05.2021 a CJSU Sibiu privind aprobarea scenariilor în cazul unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu, anexele 1 și 2.

De asemenea, un număr 239 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-ului Miercurea Sibiului s-au întors de astăzi în învățământul online, alături de cei 213 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-ului Cristian care, începând de luni, desfășoară orele online.

„În urma acestei propuneri înaintate de IȘJ Sibiu către CJSU Sibiu, mâine, 03.06.2021, situația scenariilor în care vor funcționa unitățile de învățământ va fi următoarea: scenariul 2 (rata de incidență peste 1 la mie): 25 de unități de învățământ din U.A.T.-urile: Cârțișoara, Orlat, Sadu, Cristian, Ludos, Arpașu de Jos, Bârghiș, Poplaca, Miercurea Sibiului și Marpod – preșcolarii, elevii din ciclul primar, clasele a VIII-a, a XII-a, a XI-a învățământ profesional, ultimul an al școlilor postliceale și cei din învățământul special se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie; scenariul 1 (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): 329 de unități de învățământ din restul U.A.T-urilor – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.
Conform aceleiași surse, astăzi nu a fost raportat niciun caz de îmbolnăvire COVID în unitățile de învățământ din județul Sibiu.
De la revenirea din vacanța de Paști, respectiv din 5 mai, șase cadre didactice (două au desfășurat ore față în față) și cinci preșcolari și elevi (2 dintre ei a participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.
De mâine, 3.652 de elevi sibieni (5,64%) vor desfășura orele în sistem online.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.