ACTUALITATESIBIU

„Personalități culturale ale Sibiului” își dau întâlnire la Teatrul “Gong”

Personalități de marcă ale culturii sibiene se întâlnesc la Teatrul “Gong” pentru a participa la lansarea culegerii de interviuri „Personalități culturale ale Sibiului”. După șapte luni de întârziere, timp în care autorii au așteptat ridicarea restricțiilor Covid privind organizarea evenimentelor, a venit momentul mult așteptat, momentul lansării cărții. Evenimentul organizat de Asociația culturală “e-Xplorator” Sibiu va avea loc joi, 3 iunie, la ora 19, la Teatrul “Gong”, cu respectarea tuturor regulilor impuse.

Însumând 50 de oameni de cultură din toate domeniile, de la artiști vizuali, dirijori, organizatori de festivaluri internaționale de film sau de teatru, artiști fotografi, pictori, sculptori, actori și interpreți, până la directori ai unor instituții de cultură, Filarmonică, Teatru de balet, Ansamblul Junii Sibiului, Muzeul Național “Brukenthal”, Complexul Național Muzeal Astra, editori de carte, poeți, scriitori sau publiciști, cu toții au participat la proiectul Asociației culturale e-Xplorator Sibiu și împreună au creionat imaginea unui Sibiu eminamente cultural.

„După ce am scris despre oamenii de afaceri sibieni în lucrarea „Personalități de referință ale Sibiului”, despre femeile de succes în lucrarea „Femei puternice, femei de succes” sau despre tinerii de excepție cu rezultate spectaculoase la învățătură și cu premii internaționale la competițiile artistice și sportive, în cartea „Tinerii de elită ai Sibiului”, de data aceasta ne-am îndreptat privirea spre oamenii de cultură, pe care i-am pus, așa cum le stă bine, în lumina reflectoarelor. Asociația e-Xplorator Sibiu lansează așadar cartea „Personalități de cultură ale Sibiului”, o lucrare care reunește elitele sibiene care, împreună cu alte câteva sute de oameni de cultură dedicați și implicați, au reușit să dea sens noțiunii de cultură transformând-o într-un element esențial al vieții noastre, o punte de legătură capabilă să ne unească prin frumos”, a spus Ioana Adela Curta, președinte al Asociației “e-Xplorator” Sibiu.

„Sibiul a pariat pe cultură și a reușit să devină un centru important nu doar la nivel național, dar cu evenimente de nivel internațional. Cartea ”Personalități culturale ale Sibiului” nu își propune să prezinte evenimentele care aduc renume Sibiului, ci pe oamenii care creează evenimente, pe oamenii care produc o cultură de cel mai înalt nivel”, Teodor Boantă, coordonator al proiectului.

 

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close