ACTUALITATEANUNȚURI PUBLICE

Agendele județului au fost aprobate. Peste 1.4 milioane lei, alocați de Consiliul Județean Sibiu

Astăzi a avut loc Ședința extraordinară de Consiliu Județean Sibiu pentru aprobarea agendelor județului – educațională, de și pentru tineret și cea culturală și pentru dezvoltarea comunității locale. Contribuția financiară a CJ Sibiu este de peste 1,4 milioane lei.

Consiliul Județean Sibiu a organizat o ședință extraordinară, astăzi, pentru a aproba proiectele selectate pentru a fi cofinanțate prin intermediul agendelor județului în domeniul educației, tineretului, culturii și dezvoltării comunității.

Suma totală cu care Consiliul Județean Sibiu susține aceste proiecte se ridică la 1.445.295 lei, fonduri asigurate din bugetul local al județului Sibiu.

Astfel, Agenda educațională 2021 este cofinanțată cu suma de 66.105 lei și cuprinde cinci proiecte depuse de următoarele unități de învățământ din județul Sibiu: Școala Gimnazială ”Aurel Decei” Gura Râului, Școala Gimnazială Roșia, Școala Gimnazială ”Sava Popovici Barcianu” Rășinari, Liceul Tehnologic Mârșa, Școala Gimnazială Racovița.

”Este pentru prima dată când Agenda Educațională face parte din agendele județului Sibiu și apreciem interesul și mobilizarea arătate de câteva școli care au depus proiecte educaționale pentru acțiuni care vor fi desfășurate de elevii care învață în mediul rural și mic urban din județul nostru. Este un început, sunt proiecte foarte frumoase care promovează drumeția și viața activă și sunt convinsă că anul viitor mai multe școli din județ vor gândi proiecte creative, care să se desfășoare în aer liber și în care să fie implicați cât mai mulți elevi”, a precizat președinta Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu.

Agenda pentru tineret 2021 reunește 14 proiecte pentru care s-a aprobat o cofinațare de 250.000 lei. Între proiecte se regăsesc proiecte care au parcurs mai multe ediții, dar și proiecte noi, concepute pentru a promova în rândul tinerilor componenta de drumeție, de mișcare în aer liber.

De departe cea mai bogată agendă a județului Sibiu este Agenda culturală și dezvoltarea comunității locale formată din peste 100 de proiecte organizate de instituții și autorități publice, precum și de asociații și fundații cu profil cultural, dintre care o parte aparținând minorităților conlocuitoare.

Organizatorii evenimentelor incluse în agendele județului sunt așteptați începând de marți, 8 iunie, la sediile instituțiilor din subordinea CJS prin care se derulează proiectele, pentru a semna contractele de finanțare, cu mențiunea că este obligatoriu să fie semnate cu cel puțin cinci zile înainte de data începerii evenimentului.

Proiectele aprobate pot fi consultate pe site-ul instituției, după cum urmează:

  • Agenda educațională:

https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/06/ph-aprobare-proiecte-Ag-educationala-2021-SE-07062021.pdf

  • Agenda pentru tineret:

https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/06/ph-aprobare-Agenda-Tineret-2021-SE-07062021.pdf

  • Agenda culturală și pentru dezvoltarea comunității:

https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/06/pH-referat-raport-Agenda-culturala-2021-SE-07062021.pdf

 

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close