EDUCATIE

O altfel de ceremonie de absolvire în Piața Mare: studenți mai puțini și scaune distanțate

Mai puțini studenți și un număr redus de scaune – comparativ cu anii trecuți – au fost, astăzi, în Piața Mare, loc ce s-a transformat într-o imensă aulă în care sute de absolvenți ai ULBS și AFT “Nicolae Bălcescu” din Sibiu au spus “Adio!” anilor de studenție.

Alături de ei au fost profesorii care i-au îndrumat în tot acest timp, reprezentanți ai autorităților locale și județene, părinți și prieteni.
Ceremonia a debutat cu imnul studențesc “Gaudeamus, Igitur” și a continuat cu binecuvântarea ÎPS Laurențiu Streza.
Moderatorul evenimentului a fost actorul Florin Coșuleț.
“Iată-ne la sfârșitul unui an universitar cu totul aparte, în care cuvinte precum pandemie, restricții, responsabilitate, prevenție, siguranță, au dominat activitatea și discursul tuturor. Ne-am întrebat și ne vom întreba mulți ani de acum încolo care vor fi efectele acestei situații neobișnuite asupra vieții noastre și asupra societății. Deschiderea anului universitar am făcut-o în condiții generate de pandemie, într-un cadru restrâns, rezervați, temători, fără obișnuita aglomerație și bucurie aduse de studenți și cadre didactice care umpleau Piața Mare a burgului sibian… Azi e o zi a bucuriei. Absolvirea se desfășoară în condiții deosebite, e sărbătoarea Înălțării Domnului și ziua celor care, de-a lungul veacurilor, s-au sacrificat pe front pentru libertate, dreptate, apărarea țării și întregirea neamului. E o zi de reflecție”, a spus Sorin Radu, rectorul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.
La rândul său, Ghiță Bârsan, rectorul AFT, a felicitat absolvenții: “Împreună am parcurs un sistem de învățământ care ne-a prins nepregătiți. (…) Vă felicit pentru faptul că veți păși cu încredere – și aceasta este credința mea – în prima funcție. Cei 380 absolvenți ai AFT vor fi repartizați în 28 iulie. În 29 iulie vor fi înălțați la gradul de sublocotenent. În mâinile dumneavoastră, dragi absolvenți, va sta pregătirea generațiilor viitoare de militari”.
La ceremonie au participat câteva zeci de studenți din partea fiecărei facultăți, din cauza COVID-19 și pentru a respecta măsurile de protecție și distanțare socială.

 

 

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close