ACTUALITATEDIN JUDEȚ

Șoferi băuți, dar fără permise de conducere

Doi șoferi au pornit la drum, în weekend, fără permis de conducere, însă “înarmați” cu alcool.

Potrivit autorităților, vineri, în jurul orei 9, pe DC 44, în afara localității Fofeldea, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un moped condus de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în comuna Marpod.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, polițiștii au constatat că mopedul este neînregistrat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.
În aceeași zi, dar în jurul orei 23,30, pe strada Grigore Ionescu din orașul Cisnădie, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 22 de ani. Polițiștii au constatat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de vehicule, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
După recoltarea probelor biologice, în cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close