ACTUALITATEINEDITINTERVIUSIBIU

La Sibiu se pot câștiga din videochat și 15.000 de dolari

Când ți se spune că cineva lucrează în videochat, ești asaltat de gânduri contradictorii, de prejudecăți și curiozități. În urmă cu 15-20 de ani, această ocupație trezea mult mai multe suspiciuni decât azi, fiind considerată o îndeletnicire ce nu făcea cinste celor care urmau o astfel de carieră. Între timp, lucrurile s-au schimbat, activitatea s-a diversificat, prejudecățile s-au temperat, munca la videochat nemaifiind privită cu suspiciunile de altădată.  În fond, este un domeniu 100% legal în România.

Ce înseamnă această meserie, cât de bănoasă este, cât de sigură și ce satisfacții îi poate aduce celei care o practică am aflat în urma unui dialog purtat cu proprietarul unui astfel de business deschis recent în Sibiu.

Povestea ATM Studio a pornit recent din dorința de a aduce la cel mai înalt nivel informația privind acest domeniu controversat. Înainte de toate, numele studioului provine din englezescul “A Team Maker” și a luat naștere cu ajutorul unei echipe complexe și profesioniste, ceea ce presupune, de fapt, și cheia unui astfel de business.

“Povestea ATM Studio a pornit din spatele acestui nume, ce are două semnificații. În primul rând,  semnifică “A Team Maker”, fondarea prin alcătuirea unei echipe complexe, profesioniste, cu know-how-ul necesar astfel încât să acopere tot ce ne-am dorit pentru formarea acestei companii. Apoi – ceea ce este evident – numele ne duce cu gandul la “bani”, bancomat. Pe scurt, povestea ATM Studio a plecat din dorința de a aduce la cel mai înalt nivel informația, plus formarea de locuri de muncă în acest domeniu. Unii îi pot spune un subiect tabu, dar Live Entertaining este unul complex și foarte dinamic. Noi l-am dezvoltat pe mai multe fronturi, ce implică formarea unei cariere și oportunități nemărginite”, spune Niculae Năstase, CEO-ul companiei.

În studioul pe care îl reprezintă, modelele performează la standarde înalte, astfel că lucrează continuu pentru a-și dezvolta personalitatea.

“Modelele noastre performează la cote înalte, lucrând intens la dezvoltare personală și mindset. Dacă, în esență, acest domeniu este dedicat nișei “adult”,  acum este dovedit că la ATM Studio nu este întocmai vorba doar de acest lucru. Prin acest program de dezvoltare, acoperim toate nișele posibile, fără a fi nevoie de nuditate”, precizează CEO-ul companiei.

Prejudecățile pleacă din lipsa de informație

Dacă acum ceva timp videochat-ul era privit drept un subiect tabu, astăzi studiourile din acest domeniu vin cu informații transparente, la îndemâna oricui, astfel că cele care vor să se angajeze ca modele pot lua decizii având totul pe masă.

“Într-adevăr, este un domeniu controversat. Acum, noi punem în joc fără nicio reținere și transparent informația și lucrăm pentru a informa publicul larg. Cu toate acestea, toate informațiile rămân confidențiale când vine vorba de un model, pentru că ne dorim să le oferim siguranță modelelor noastre. Acesta este sfatul nostru pentru a rămâne discret și a te feri de prejudecăți. Prejudecățile pleacă din lipsa de informație și din societatea care a ținut puțin ascuns acest domeniu. Nu o spun doar eu, dar acest domeniu de activitate “world-wide” înregistreaza rulaje de peste 30 milioane de dolari anual. Cu așa cifre, sigur la bază stă un sistem corect, bine implementat și vechi de 21 de ani, ce se adaptează nevoilor și timpurilor noastre. Mai exact, nevoia de online. Offline-ul este o activitate uitată de către mulți dintre noi. Mai exact, ne referim la faptul că nu mai e nevoie să te întâlnești în persoană cu cineva, când la o apăsare de ecran poți vorbi live cu persoanele dragi și nu numai. Oamenii vor ține pasul cu evoluția, indiferent de situație. Suntem făcuți să ne adaptăm, așa că acest domeniu – la fel – va fi înțeles de majoritatea oamenilor ce vor avea informația corect livrată”, explică directorul ATM Studio.

t câștigă un model

În acest domeniu se știe că se câștigă mult. În Sibiu – spune proprietarul studioului – se poate ajunge și la 15.000 de dolari lunar. Potrivit acestuia, venitul variază în funcție de implicarea fiecărui model.

Se câștigă atât de mult pe cât se aude? “Da și nu! Nu ducem cu zăhărelul pe nimeni! Venitul  diferă de la model la model. Diferă din prisma diversității, unicității… Pot spune că, lucrând cu diferite nișe, nu poți stabili un venit exact per model. Avem modele ce au avut încasări de peste 15.000 mii de dolari constant, altele de numai 2000 dolari. Normal, volumul de muncă este foarte relevant, dar și cât de implicat, serios, ce calități are un model. Cultura generala are și ea un rol important, plus multe alte lucruri ce stau la baza unui model de videochat. Noi nu descurajăm pe nimeni, pentru că oferim cursuri de dezvoltare personală, cursuri dedicate pentru limbi străine, pentru make-up. Cum ne place să spunem… Din minus noi putem să facem un mare plus!”, mai spune Niculae Năstase.

ATM Studio nu face angajări, ci leagă doar colaborări directe cu modelele. Fiecare model are un plan de business bine stabilit și, alături de echipa ATM Studio, îl îmbunătățește pentru a-și maximiza câștigurile.

“Avem un KPY (key progres indicator). Împreună putem maximiza câștigurile și urmări evoluția unui model. Dacă prezintă interes, muncă, implicare și seriozitate, noi am reuși să formam aceste câștiguri să fie reale. Acum  vine partea cu… Da, sunt reale! Cu un mare doar în față! Noi punem la dispoziție multe lucuri ce ajută formarea unui model, echipamente de streaming, emisii live, spațiu de lucru, multe unelte precum programe de training ce dezvoltă modelul”, a mai spus directorul companiei.

Proprietarul ATM Studio spune că modelele își pot face programul după bunul plac și avea zile libere oricând și oricât își doresc. Totuși, dacă vor performanță în acest domeniu, trebuie să se țină de muncă.

“Noi colaborăm cu modelele noastre, ele au un contract de colaborare. Lucrăm legal și ne plătim taxele la stat punctual. Formăm un parteneriat cu ele și acest lucru aduce numai plusuri. Fetele pot avea concediu când vor. Pot lucra de exemplu câteva ore pe zi sau chiar toată ziua. Noi recomandăm să existe un echilibru în munca fiecăreia. Formarea profesională vine în timp. Colaboratoarele noastre se dezvoltă pe plan personal și profesional în timp. Gusturile nu se discuta niciodată. Pentru a reuși în domeniul videochat-ului, trebuie să fii o femeie care, în primul rând, se iubește pe ea, se mândrește cu atuurile ei. Pe lângă mulți bani, îți această muncă îți va aduce multă încredere în tine și te va ajuta să îți pui mult mai bine în valoare calitățile. Cum am mai spus, acest domeniu este format prin diversitate, iar unicitatea își are rolul ei”, mai explică echipa ATM Studio.

Este un business ce se formează prin oameni pentru oameni!”

Întrebat dacă există o latură nevăzută a acestei industrii, Niculae Năstase infirmă acest lucru: “Pot spune că nu. Cine dorește să își schimbe viața sau să se culturalizeze doar din prisma curiozității o poate face. Informația este publică oarecum. Că nu toată este livrată din surse potrivite și exacte… asta face puțin sa existe un mister. Este un business ce se formează prin oameni pentru oameni. Nimic nu este întâmplator, așa că pot spune că dacă este respectată și corect aplicată procedura într-o companie se va ajunge la succes”.

Prețul succesului

Există un preț al succesului? Ei bine, modelele care se implică – mai arată CEO-ul studioului – trebuie să fie centrate pe planul cu care a pornit la drum:  “Nimeni nu plătește decât pentru lucrurile pe care nu le face. Pardon, le regretă! Dacă înțelegeți acest joc de cuvinte… Cine a făcut pasul acesta este o persoană dedicată, cu aspirații de viață, este o femeie ce își dorește independența financiară, curajoasă, ce nu își dorește să se plafoneze și să nu parcurgă un drum către succes. Așa că pot spune numai lucruri mărețe despre persoanele ce fac acest pas. Este un loc de munca, un business pentru fiecare dintre ele. Normal,  nu cred că există reușită cu patru ore pe zi muncite și nopți pierdute în cluburi”.

Este normal să îți dorești să progresezi și să pleci din mediul rural, să îți construiești o carieră…”

La studioul din Sibiu sunt modele fie din oraș, județ, dar chiar și din afara țării. Întrebat despre proveniența modelelor – mediul rural sau urban – Niculae Năstase precizează că cele mai multe fac parte din prima variantă.

“Modelele provin de pretutindeni, chiar și din afara țării. Majoritatea, într-adevăr, provin din mediul rural, dar balanța este echilibrată. Exact cum spuneam de evolutie… Este normal să îți dorești să progresezi și să pleci din mediul rural, să îți construiești o carieră. Societatea complică lucrurile, iar noi oferim această șansă de a forma o carieră în acest domeniu”, spune CEO-ul ATM Studio.

Videochat-ul implică, în principal, sexul feminin. Potrivit lui Niculae Năstase, în multe sondaje s-a observat o cerere din partea publicului privind și partea masculină. ATM Studio spune că a alcătuit un departament special pentru cei interesați, aceștia colaborând doar de acasă.

În ceea ce privește perioada pandemiei, domeniul videochat-ului a înregistrat – arată aceeași sursă – o creștere de 25%. “Decizia a stat în mâinile oamenilor și de aici a rezultat o creștere cu 25%, dar nu semnificativă. Lipsa informației i-a făcut pe oameni să stea izolați în casă, să se sperie… Noi am pus la dispoziție tot echipamentul necesar pentru a funcționa legal. Lucrul de acasă în această perioadă a funcționat optim”, a mai spus Năstase.

“Este jobul perfect pentru cine își dorește un venit rapid, constant și o carieră de succes în acest domeniu liber, unde fiecare persoană își poate schimba viața în bine. Confidențialitate, siguranta, sprijin și, nu în ultimul rând, corectitudine. Pentru că Tu meriți această șansa unică și doar cu noi ai toate șansele să reușești. Vino să te convingi la una din locațiile noastre din țară, iar colegii noștri îți vor prezenta toate beneficiile transparent, ca tu să fii pregătita când vei lua această decizie. Și da, nu așteptăm un raspuns pe loc, sunem deschiși la vizite și informare publică. Ai tot timpul să te informezi corect, să alegi ce îți este potrivit ție. Este o provocare pentru noi să depășim totul împreună!”, este mesajul transmis de ATM Studio.

 

ECHIPA ATM-STUDIO

www.atmstudio.ro

 

 

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close