ACTUALITATE

Exerciții ale salvamontiștilor pe Valea Argintului: tehnici de căutare cu drona, pe tiroliană și lansări ale tărgii în zone abrupte

17 angajați și voluntari ai Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu au participat, săptămâna aceasta, la un exercițiu complex de salvare pe Valea Argintului.
“O parte din salvatorii montani și voluntarii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu au participat, săptămâna aceasta, la un exercițiu complex de salvare din zonă accidentată – Valea Argintului ( zona stâncilor de escaladă). Conform scenariului, salvamontiștii au avut de acordat primul ajutor unei victime cu multiple traumatisme, introducerea pacientului în targă și, ulterior, prin tehnici de lansări de targa succesive, salvatorii au coborât accidentatul în siguranță până în zona unde ar fi putut fi preluat de ambulanță”, explică reprezentanții Salvamont Sibiu.
În cadrul exercițiului, s-au exersat tehnici de căutare cu drona, tehnici de salvare pe tiroliană, rapel și lansări ale targii în zone abrupte.
Exercițiul a durat mai bine de cinci ore și face parte din pregătirea continuă a tuturor angajaților și voluntarilor din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu.

 

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close