Medieșeni cu dosar penal, după ce au condus fără permis

Doi medieșeni fără drept de a conduce pe drumuri publice s-au ales cu dosare penale, după ce au fost surprinși la volanul unor autoturisme, weekendul trecut.

Conform polițiștilor, sâmbătă dimineață, în jurul orei 5.30, în municipiul Mediaș, un localnic în vârstă de 22 de ani a condus un autoturism pe strada Avram Iancu și, pe fondul neatenției în conducere, a intrat în coliziune cu un autoturism staționat, pe care l-a proiectat în alt autoturism parcat în fața acestuia. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale, iar în urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat că medieșeanul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
De asemenea, testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.
La aceeași dată, în jurul orei 22.30, tot în Mediaș, a fost depistat un alt tânăr, localnic în vârstă de 24 de ani, care conducea un autoturism pe strada Axente Sever fără a deține acest drept.
Și în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.
De asemenea, ieri, la ora 3, în aceeași localitate, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Gării de către un cetățean străin, în vârstă de 33 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.