VIDEO| Bombă de aviație, identificată pe Valea Oltului, la Boița

O bombă de aviație a fost identificată de pirotehnicienii ISU Sibiu, joi seară, în zona DN7 – la intrarea în Boița.

„În cursul zilei de astăzi, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a intervenit în zona DN 7, intrarea în localitatea Boița, pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate. Pirotehnicienii ISU Sibiu au identificat o bombă de aviație, exploziv brizantă SD 70 kg, care a fost asanată prin detonare controlată într-un perimetru care îndeplinea toate condițiile de siguranță”, a explicat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Elementul pirotehnic a fost descoperit în urma lucrărilor de construcție și amenajare care se desfășoară în zona localității Boița pentru construcția autostrăzii.
Pentru a împiedica accesul în perimetrul izolat, până la distrugerea bombei, un echipaj de jandarmi a asigurat zona.
Pompierii reamintesc că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată, cetățenii să respecte următoarele măsuri de prevenire: să nu atingă aceste elemente; să nu le lovească sau să le miște din locul în care le-au găsit; să nu încerce să le demonteze componentele muniţiei sau le transporte, depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi.
De asemenea, trebuie să anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.