CULTURĂ

“Concerte pe acoperiș” sau cum să te bucuri de seri de vară la înălțime, pe strada Cetății

Cea de-a treia lună a verii mută concertele Filarmonicii de Stat Sibiu la înălțime. Acest lucru este posibil datorită proiectului “Concerte pe acoperiș”, ce se desfășoară în perioada 1- 14 august și prin care strada Cetății se va transforma în unul dintre cele mai frumose locuri din Sibiu pentru serile lungi de vară.

Concertele vor avea loc pe acoperișul Sălii Thalia, ce oferă o panoramă superbă asupra orașului, în special la ora apusului, când vor avea loc evenimentele. Programul muzical este unul divers, reunind artiști români cunoscuți, care aduc la Sibiu cu această ocazie lucrări și concerte clasice și contemporane.
Festivalul va debuta astăzi, 1 august, cu unul dintre cele mai proaspete proiecte din Sibiu, cvintetul de alamă Tromba Felix, compus din muzicieni ai Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu. Cu un repertoriu modern, ce reunește piese de jazz, muzică de film și muzică clasică, fiecare concert al cvintetului reușește să aducă publicul tânăr mai aproape de Filarmonică, datorită atmosferei extraordinare create.

Ce program va fi în următoarele două săptămâni

Pe parcursul celor două săptămâni de festival, programul ”Concerte pe acoperiș” va include recitaluri extraordinare ale unor muzicieni cunoscuți precum Ludwig Albert (percuție), Remus Azoiței (vioară), Doru Roman (percuție), Sorin Petrescu (pian) și mulți alții. Programul cuprinde și ineditul proiect ”Behind Social Bars” al marelui trompetist Sebastian Burneci, Ansamblul ”Musica Viva” și Cvartetul clasic ”Bohemia”.
“Reușim din nou să aducem în fața publicului sibian artiști de renume internațional datorită partenerilor noștri de la IconArts, prezenți în cadrul evenimentului nostru în trei din cele nouă seri de evenimente. Vă așteptăm cu mult entuziasm să luați parte la aceste seri muzicale, într-un cadru relaxat, pe acoperișul Sălii Thalia! Locația inedită în care organizăm acest festival creează contextul perfect pentru a socializa, a ne reîntâlni în chiar ”inima” Filarmonicii de Stat Sibiu, bucurându-ne în același timp de muzica deosebită”, transmit organizatorii.
Evenimentul ”Concerte pe acoperiș” este realizat cu sprijinului Consiliului Județean Sibiu, fiind cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.
Biletele pentru toate concertele din cadrul festivalului se pot achiziționa online de pe iabilet.ro sau fizic, la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu. Prețul unui bilet este de 20 de lei, iar informații suplimentare pot fi aflate apelând numărul de telefon 0735566486.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close