EXTERNE

Patriarhul Daniel, mesaj către arhiepiscopul Atenei și Întregii Elade: “Exprimăm compasiunea noastră față de suferința tuturor celor afectați!”

Patriarhul Daniel i-a transmis, duminică, Preafericitului Părinte Ieronim II, arhiepiscopul Atenei și al Întregii Elade, un mesaj prin care își exprimă compasiunea față de suferința provocată în urma incendiilor de vegetație.

“De câteva zile urmărim cu mare îngrijorare profunda suferință spirituală și multele pagube materiale provocate de incendiile de vegetație din nordul Atenei, din insula Evia și din alte zone ale Eladei. În aceste momente de grea încercare pentru poporul elen, în numele ierarhilor, clerului şi credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, exprimăm compasiunea noastră față de suferința tuturor celor afectați direct, precum și solidaritatea noastră cu toți cei întristați din cauza incendiilor. Ne rugăm lui Dumnezeu să ocrotească pe toți cei ce se luptă pentru stingerea incendiilor, iar celor care și-au pierdut viața să le dăruiască odihnă sufletelor în pacea și iubirea lui Hristos Cel răstignit și înviat. Având convingerea că, în această perioadă foarte dificilă din viața poporului elen, credința în Dumnezeu, exprimată în rugăciunea către El, și solidaritatea dintre oameni sunt de mare folos, Vă îmbrățișăm frățește în Hristos Domnul”, se arată în mesajul transmis de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close