CULTURĂSPORTTURISM

“Poteca Soarelui”, inaugurată printre picături de ploaie, la Săliște

Sfârșitul de săptămână ce tocmai a trecut a adus, în județul Sibiu, un nou traseu de drumeție prin care cei care se aventurează să îl descopere vor regăsi cultura lemnului. “Poteca Soarelui” a fost inaugurată, sâmbătă, în Săliște. 

“Cerul înnorat și picurii de ploaie nu ne-au oprit din drum, ci ne-au motivat să batem poteca, pas cu pas, iar odată intrați sub protecția pădurii am fost la adăpost de ploaie. Traseul îmbie la o drumeție tematică despre prelucrarea lemnului, în Săliște și satele aparținătoare, pornind de la prelucrarea sa artizanală și utilitară, până la folosirea acestuia ca suport pentru cea mai valoroasă expoziție artistică non figurativă de sculptură în lemn din țară, realizată între anii 1981-1987 în Poiana Soarelui (cunoscută și sub denumirea de Șanta Crucii)”, spun reprezentanții proiectului “Anii Drumeției”.
Expoziția cuprinde 68 de lucrări de mare dimensiune, realizate de-a lungul celor șapte ediții a Taberei de Sculptură.
Traseul este de tip buclă, cu o dificultate medie, astfel că este potrivit pentru familiile cu copii și pentru toți cei care doresc să petrecă timp valoros în natură și să descopere expoziția de sculptură.
Durata de parcurgere este de aproximativ 4.5 ore, iar marcajul conține simbolul soarelui pe fundal alb.
Proiectul este organizat și implementat de Primăria Săliște, în parteneriat cu Asociația Județeană de Turism Sibiu, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu și face parte din cadrul programului “Anii Drumeției”.
“Drumeția tematică scoate în evidenţă obiective turistice și istorice, păduri de fag, gorun și molid, și modalități de prelucrare artistică și utilitară a uneia din cele mai prețioase resurse naturale: lemnul. Poteca Soarelui poate fi parcursă pentru unii seniori sau persoane care din diverse motive nu o pot parcurge la pas și cu ajutorul dispozitivelor electrice de transport, pe drumul forestier, existând posibilitatea de închiriere a acestora în satul Sibiel”, spun autoritățile locale.
Pentru cei care au antrenament fizic, există posibilitatea de a închiria biciclete mecanice tot din Sibiel, de la Artisan Tour (telefon 0726 695173).

 

FOTO: Anii Drumeției

 

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close