Șeful de post al Poliției Apoldu de Jos a intervenit la stingerea unui incendiu pe A1. IPJ Sibiu: „Și-a făcut datoria de om!”

O familie aflată cu mașina pe A1 a fost ajutată de șeful de post al Postului de Poliție Apoldu de Jos, după ce autoturismul a luat foc.

Întâmplarea a fost relatată de reprezentanții Poliției Sibiu pe pagina oficială de Facebook, adunând sute de aprecieri din cauza internauților.
Potrivit IPJ Sibiu, sâmbătă dimineața, Nicu Eperieși, șef de post al Postului de Poliție Apoldu de Jos din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului, se îndrepta către serviciu, pe A1, dinspre Sibiu. „Este ora 06,30, și se întrevede o zi senină, cu speranța că cei din comunitatea pe care o protejează vor avea și ei parte de liniște și de siguranță. Nu peste mult timp după ce a plecat de acasă, Nicu va dovedi încă o dată că este important să-i ajuți pe cei de lângă tine indiferent de oră, de program, de timp liber, de uniforma pe care o porți sau nu. Nu trece mult după ce Nicu iese din municipiu, intră pe autostradă când, lângă Cristian, se apropie de un autoturism oprit pe banda de urgență, la km. 258, pe aceeași direcție pe care circula și el”, povestesc polițiștii sibieni.
Aparent, nimic neobișnuit, însă ajuns în dreptul mașinii, Nicu a observat un fum dens care ieșea de sub capota mașinii. Intuind problema, a tras rapid pe dreapta, a scos un bidon cu apă și extinctorul pe care le avea în autoturism și s-a îndreptat în fugă spre mașina care era acum în flăcări. Lângă autoturism, se aflau speriați doi părinți și copilul lor, care încercau să scoată lucrurile din portbagaj. „Focul era pe cale să cuprindă interiorul mașinii. Fără să stea pe gânduri, colegul nostru s-a asigurat că cei trei sunt în afara pericolului și nu sunt răniți, după care a trecut la stingerea incendiului, anunțând în același timp evenimentul prin 112. Doi șoferi de tir au oprit și ei și s-au alăturat polițistului, reușind cu toții ca până la sosirea pompierilor, să stăvilească flăcările”, mai povestesc polițiștii.
După ce riscul a fost îndepărtat, Nicu s-a asigurat că cei trei călători aveau transportul asigurat, le-a mulțumit șoferilor care opriseră pentru a da o mână de ajutor și și-a reluat deplasarea către serviciu. „Pentru el, această zi a debutat în trombă, dar cu enorma satisfacție că a ajutat, că a fost acolo la momentul potrivit, că și-a făcut datoria de om”, se mai arată pe pagina de Facebook a Poliției Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.