SPORT

VIDEO| Handbalista Roxana Gatzel, noul cetățean de onoare al orașului Cisnădie

Cisnădia are o bogată tradiție în handbal, încă din 1966, când a fost reprezentată de echipa masculină “Textila”. În 2014, datina a fost dusă mai departe prin înființarea echipei de handbal feminin senioare CS Măgura Cisnădia. Sâmbătă, a început turul Campionatului Ligii Florilor, când echipa sibiană a ieșit învingătoare în meciul cu CS Minaur Baia Mare, 30-24. Înainte de începerea meciului, primarul Gheorghe Huja i-a înmânat celebrei handbaliste Roxana Gatzel titlul de cetățean de onoare al orașului Cisnădie.

Sportivei i s-a ridicat, în fața Sălii Sporturilor, și o statuie ce o reprezintă.

“Dorim să felicităm în mod special o jucătoare de bază a echipei antrenate de Alexandru Weber, o vicecampioană mondială cu naționala României în 2005, medaliată cu bronz la Euro 2010, golgeterul Ligii Naționale în 2016 cu 211 reușite. Când ați intrat în Sala Polivalenta Măgura Cisnădie ați trecut pe langă statuia acesteia, pentru că așa cum a ridicat numele orașului nostru, așa și orașul i-a ridicat această statuie bine meritată. Sportul este cel mai bun ambasador pentru că astfel ducem numele orașului în toate colțurile lumii”, au arătat autoritățile locale, care au realizat o scurtă prezentare despre Rozana Gatzel.

Potrivit acestora, Roxana Gatzel a început să joace handbal în orașul natal, la Clubul Sportiv Școlar din Craiova. În 1997, la 16 ani, a fost selectată în echipa de junioare a Oltchim Râmnicu Vâlcea. În acea perioadă, Gatzel a făcut parte din echipele de junioare și tineret ale României, cu care a devenit campioană mondială de junioare și campioană mondială (în 1999, în China) și europeană (în 1998, în Slovacia) de tineret.
În 2001, Gatzel a ajuns la Silcotub Zalău, echipă antrenată de Gheorghe Tadici. Handbalista s-a căsătorit la Zalău și s-a calificat cu echipa zălăuană până în sferturile de finală ale Cupei Cupelor (în 2003) și Cupei EHF (în 2005). În 2005, handbalista a devenit vicecampioană mondială cu echipa României, la Campionatul Mondial din Rusia. Pentru această performanță i s-a decernat titlul de Cetățean de Onoare al orașului Craiova.
Gatzel a rămas la Silcotub până în 2006, când Gheorghe Tadici a fost numit antrenor la Oltchim și a plecat la Râmnicu Vâlcea însoțit de cele mai bune handbaliste ale sale. Revenită la Oltchim, Roxana Gatzel a câștigat Cupa Cupelor EHF și Trofeul Campionilor în 2007, a jucat două semifinale și o finală a Ligii Campionilor EHF, și a câștigat numeroase trofee pe plan intern. Gatzel nu a fost ferită de evenimente negative la formația vâlceană: în 2006 a fost suspendată șase luni de EHF pentru că a semnat atât cu Oltchim, cât și cu FC Nürnberg, apoi a suferit două accidentări grave: ruptură de ligamente, respectiv fractura mâinii drepte.
În ianuarie 2012, deoarece evolua puțin la Oltchim, Roxana Gatzel s-a transferat la SCM Craiova. La scurtă vreme, handbalista a rămas însărcinată; după naștere, ea a revenit în activitatea competițională și a jucat pentru clubul craiovean până în 2014, când acesta a renunțat să-i mai prelungească contractul.

Din 2014, la Cisnădie

În vara anului 2014, Roxana Gatzel a semnat cu echipa HC Alba Sebeș, care evolua în Divizia A. În luna septembrie a aceluiași an, Gatzel a părăsit gruparea cu care semnase și l-a urmat la Cisnădie pe antrenorul Alexandru Weber, care urma să antreneze echipa CS Măgura. Gatzel a fost principala marcatoare a echipei din Cisnădie în sezonul 2014-2015 și artizana principală a promovării acesteia în Liga Națională. Roxana Gatzel și-a continuat evoluția bună și în principala competiție de handbal feminin a României și a terminat sezonul 2015-2016 ca cea mai bună marcatoare, cu 211 goluri, adjudecându-și Trofeul Simona Arghir Sandu.
“Roxana, îți mulțumim ca ai fost alături de echipa noastră și ne-ai oferit atâtea emoții frumoase, momente care vor rămâne în sufletele noastre și în istorie. Având în vedere întreaga activitate desfășurată în slujba comunității cisnădiene și contribuţia importantă la dezvoltarea şi creşterea prestigiului oraşului Cisnădie pe plan intern și internațional, domul primar îi va acorda titlul de cetățean de onoare al orașului Cisnădie, doamnei Gatzel Roxana”, a spus Daniel Mihăilescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei orașului Cisnădie.
Inițiativa de a i se decerna acest titlu sportivei a fost votată de consilierii locali si adoptată prin H.C.L.
Cu ocazia acestui moment, a fost retras oficial tricoul cu numărul 80, tricou care i-a aparținut Roxanei Gatzel.
“Retragerea numărului 80 este un moment deosebit în istoria echipei de handbal și reprezintă un semn de respect pentru tot ce a însemnat Roxana Gatzel pentru C.S. Magura Cisnadie. Vă mulțumim! Roxana, îți urăm multă sănătate și succes în toate proiectele de viitor!”, au explicat oficialii.
Emoționată, sportiva a mulțumit pentru acest titlu și a specificat că este, totodată, un moment trist, pentru că părăsește scena handbalului după aproape trei decenii de activitate.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close