ACTUALITATE

Bilanțul scandalului din parcarea de la Mall: un copil înjunghiat, trei adulți răniți, opt persoane reținute

În urma scandalului din parcarea Shopping City Sibiu, de ieri, un copil de 12 ani a fost înjunghiat, trei adulți au fost răniți, iar opt persoane reținute. Acesta este bilanțul transmis, marți, de reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

“În data de 06.09.2021 Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost sesizat de către IPJ Sibiu – Serviciul de Investigații Criminale, cu privire la împrejurarea că in cursul aceleiași zile, în jurul orei 14:00, în parcarea Shopping City Mall din comuna Șelimbăr județul Sibiu, a survenit un conflict între mai multe persoane domiciliate pe raza județului Sibiu, pe fondul unor diferende mai vechi. În cadrul acestuia mai multe persoane au suferit vătămări corporale, între care un minor în vârstă de 12 ani – mai multe plăgi tăiate înțepate la nivelul hemotoracelui drept posterior, cu hemopneumotorax consecutiv, leziuni care necesită 25-30 zile de îngrijiri medicale, viața persoanei vătămate fiind pusă în primejdie”, a explicat prim-procuror Ion Veștemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Potrivit acestuia, au mai avut nevoie de îngrijiri medicale alte trei persoane, în altercație fiind folosite obiecte contondente.
“A fost dispusă începerea urmăririi penale in rem, efectuarea în continuare a acesteia față de persoane și punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul savârșirii tentativei la infracțiunea de omor, prev. și ped. de art. 32 alin 1 CP rap. la art. 188 alin. 1 și 2 CP și sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe prev. și ped. de art 193 alin 1 și 2 CP și tulburarea ordinii și liniștii publice prev. și ped. de art. 371 CP. Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale”, a mai spus Veștemean.
La scurt timp organele de poliție au procedat la identificarea suspecților și conducerea acestora la sediul IPJ Sibiu.
Urmare a probatoriului administrat, după audierea persoanelor implicate, prin ordonanţă procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea unui numar de opt inculpați.
Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale și Poliției Municipiului Sibiu – Biroul Ordine Publică.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close