SPORT

Volei pe plajă, dar în centrul Sibiului

În perioada 14 – 19 septembrie, Piața Mică va fi din nou gazda celui mai important turneu de volei pe plajă din România. După un an de pauză, Sibiu Sands revine în centrul istoric al orașului cu cea de-a opta ediție, la care vor participa nu mai puțin de 59 de echipe, la patru categorii. Organizatorii au pus în joc premii de peste 3000 de euro și se așteaptă la o ediție spectaculoasă, întrucât revin și jucătorii profesioniști pe teren.

Cea de-a opta ediție a evenimentului „Sibiu Sands” este organizată de Asociația Eco Sport Team și Agenția Grey Projects, sub edida Federației Române de Volei (FRV). Competiția se va desfășura pe parcursul a 6 zile și va întruni aproape 60 de formații împărțite în patru categorii. La Open Feminin s-au înscris 8 echipe, la Open Masculin 11, iar la Amatori Feminin 12. La categoria Amatori Masculin s-a înregistrat un record al numărului de participanți, fiind înscrise și validate în concurs 28 de formații.

„Avem un record de echipe participante la categoria Amatori Masculin. Vom juca pe tablou de 32 de echipe pentru a da tuturor echipelor înscrise posibilitatea de a putea juca minim două meciuri. De asemenea, de anul acesta revin la turneu și jucătorii profesioniști, așa că ne așteptăm la un show la nivel ridicat, mai ales după un an de pauză”, au declarat organizatorii Sibiu Sands #8InfinityEdition.

Sibiu Sands, cel mai mare turneu de volei pe plajă din țară, se anunță cu atât mai spectaculos cu cât va fi ultimul astfel de concurs al anului. Majoritatea sportivilor înscriși au mai participat și la alte turnee și la jumătatea lunii septembrie vor veni la Sibiu pentru a-și măsura forțele.

Premii de peste 3000 de euro pentru cele mai bune echipe

Pe lângă echipamentele pe care le pregătesc pentru concurenți, organizatorii anunță că echipele care vor obține cele mai bune rezultate vor fi și premiate. Astfel, la categoria Amatori Feminin și Amatori Masculin primele trei clasate vor câștiga 2000, 1000 și respectiv 500 de lei. Premii mai consistente vor fi oferite celor mai bune formații de la categoriile Open, aici urmând să fie premiate și echipele clasate pe locul 4. La categoria Open Feminin, echipa de pe primul loc va obține 2500 de lei, cea clasată pe locul 2 va câștiga 1000 de lei, iar echipele de pe locurile 3 și 4 vor primi câte 600 și 400 de lei. În ceea ce privește categoria Open Masculin, prima clasată va beneficia de 3000 de lei, cea de-a 2-a de 1500 de lei, iar echipele de pe locurile 3 și vor câștiga 1000, respectiv 500 de lei.

Camp de arbitri, la Sibiu Sands

Pentru partidele din cadrul turneului se vor deplasa la Sibiu patru arbitri ai FRV. Paul Szabo, delegatul federației, va conduce și trainingul de arbitri care va avea loc în cadrul competiției, 6 arbitri tineri înscriindu-se la camp.

Pe parcursul competiției, jucătorii vor putea fi susținuți din tribune de 200 de persoane, întrucât va fi montată o tribună pentru cei care vor dori să asiste la cel mai important eveniment de volei pe plajă din țară. Organizatorii se vor adapta noilor restricții și vor lua toate măsurile pentru ca turneul să se desfășoare în condiții de siguranță.

 

 

 

 

 

 

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close