ACTUALITATEEDUCATIE

46 de unități de învățământ din județul Sibiu nu au autorizație de securitate la incendiu

În perioada premergătoare începerii noului an de învățământ, 2021-2022 reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, împreună cu factorii responsabili din cadrul Inspectoratului Școlar Județean și cei ai administrației publice locale, au desfășurat activități de îndrumare și control în scopul evaluării și creșterii nivelului de siguranță la incendiu în unitățile de învățământ de pe raza județului.

“Centralizarea informațiilor relevă faptul că, în momentul de față, 44 de unități de învățământ sunt autorizate privind siguranța la foc, iar pentru alte 46 de unități de învățământ este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu sau au obținut avizul care stă la baza realizării unor modificări constructive în interiorul școlilor și se află în proces de autorizare”, a explicat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Potrivit acesteia, creşterea nivelului de protecţie este un obiectiv prioritar pentru ISU, sens în care în ultima perioadă specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au desfășurat activități de îndrumare și control la 15 unități de învățământ de pe raza județului, unde au fost semnalate peste 60 de nereguli, dintre care nouă au fost soluționate pe timpul contoalelor, iar alte 30 au fost sancționate cu avertismente sau amenzi.
Pe timpul controalelor, principalele aspecte urmărite de personalul specializat sunt: asigurarea permanentă a condiţiilor de evacuare a persoanelor; funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare; exploatarea corectă a centralelor termice și a coșurilor de evacuare a fumului; existența și funcționarea stingătoarele de incendiu și a rețelelor de hidranți interiori; existenţa şi funcţionarea mijloacelor speciale de detectare, semnalizare, alarmare și stingere a incendiilor.
Odată cu începerea anului școlar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu anunță că va intensifica acțiunile de îndrumare și control la aceste categorii de obiective și va organizarea exerciții destinate formării comportamentului preventiv specific tipurilor de risc, pentru elevi și cadre didactice.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close