ACTUALITATEDIN JUDEȚ

Elemente de muniție, descoperite de un cetățean în zona Tropinii Noi, în Rășinari

În această după amiază, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a intervenit în zona Tropinii Noi, în Rășinari, pentru asanarea a două elemente de muniție.

Este vorba despre un element proiectil perforant de război calibrul 76 mm și  un element proiectil exploziv de razboi, calibrul 57 mm. Ambele erau cu focosul activ și periculoase, după cum arată reprezentanții ISU Sibiu.

Pirotehnicienii au procedat la cercetarea, identificarea și ridicarea în vederea transportării, depozitării și distrugerii ulterioare.

Pirotehnicienii sibieni recomandă cetățenilor să manifeste prudență la identificarea unor elemente de muniție rămase neexplodată și să apeleze numărul de urgență 112.

În cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată, este indicat să respectați următoarele măsuri de prevenire: nu atingeți aceste elemente; nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit; nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi; anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă #112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close