DIN JUDEȚ

Subunitate ISU Sibiu, deschisă în Șelimbăr

Activitățile dedicate sărbătoririi Zilei Pompierilor din România s-au încheiat, astăzi, cu ceremonialul militar organizat cu prilejul Operaționalizării noului Punct de Lucru în localitatea Șelimbăr, strada Podului.

Festivitatea de inaugurare a avut loc în prezența reprezentanților autorităților publice locale și a Ralucăi Turcan, ministru al Muncii și Protecției Sociale din România.

“Înființarea acestei subunități va reduce semnificativ timpul de răspuns într-o zonă aflată într-o continuă creștere demografică. Raionul de intervenție a acestei noi subunități va include peste 20 de localități situate în partea de Sud, Sud-Vest și Est a județului Sibiu. Astfel, comunitatea va avea asigurată intervenția promptă a pompierilor, fie că este vorba de incendii, urgențe medicale, accidente rutiere sau alte evenimente care să le pună viața sau bunurile în pericol”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Potrivit acesteia, prin operaționalizarea acestui nou punct de lucru, timpul mediu de răspuns în situațiile de urgență va scădea , crescând astfel, nivelul de siguranță și protecție a comunității.

Subunitatea va funcționa cu patru autospeciale de intervenție (o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o automacara și o autospecială SMURD) din cadrul Detașamentului Sibiu, iar personalul ce va încadra autospecialele va fi format din 14 – 24 de pompieri militari.

Spațiul, cu dotările aferente, acestui punct de lucru a fost pus la dispoziție de Primăria comunei Șelimbăr prin sprijinul și implicarea directă a domnului primar, Marius Grecu.
În semn de recunoștință, pentru colaborarea și sprijinul acordat în îndeplinirea acestui nou obiectiv” domnul inspector șef al ISU Sibiu, locotenent colonel Lucian Trefaș a conferit domnului primar, Marius Grecu și doamnei ministru, Raluca Turcan “Placheta de onoare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Căpitan Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu”.

 

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close