SănătateSIBIU

12 angajați ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate Sibiu, depistați pozitiv cu COVID. Alte două focare descoperite la firme din Sibiu și Șura Mică

12 angajați ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate Sibiu au fost depistați pozitiv, ieri, cu COVID. Aceștia și încă șapte contacți se află în carantină la domiciliu, după cum arată datele transmise de Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu.

În prezent, în total, în județul Sibiu, sunt trei focare de infecție cu SARS-CoV-2. Pe lângă CJAS Sibiu, mai este vorba despre o companie furnizoare de echipamente industriale din Șura Mică, unde cinci angajați sunt pozitivi COVID. Șapte contacți ai acestora se mai află, alături, de cei infectați, în carantină.
Șapte angajați pozitivi și opt contacți din cadrul unei companii producătoare de articole de voiaj și marochinărie din Sibiu se mai află în carantină, începând de astăzi.
Potrivit DSP Sibiu, s-a luat legătura cu reprezentantul legal al unităților pentru a se dispune măsurile necesare pentru limitarea extinderii infecției cu coronavirus, s-au solicitat planurile de măsuri adoptate de către fiecare unitate în actualul context epidemiologic, s-a dispus măsura de carantina la domiciliu pentru contacții cazurilor confirmate și s-a comunicat perioada de carantină pentru fiecare caz în parte;
De asemenea, li s-a recomandat angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar dacă prezintă simptome să apeleze serviciul 112 pentru a fi transportați la spital pentru investigații și tratament de specialitate.
În plus, s-a recomandat dezinfecția spațiilor, iar unitățile au pus la dispoziție dezinfectanți, echipamente de protecție și au luat măsuri pentru distanțarea socială.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close