Maraton de spectacole și workshop-uri, la Sibiu Dans Festival

Festivalul Studențesc Sibiu Dans Festival, un maraton de spectacole și workshop-uri care includ cele mai recente dansuri originale ale studenților romȃni și dezbateri pe temele dansului și ale selecției artistice contemporane, revine  ȋn perioada 24-26 septembrie.

Casa de Cultură a Studenților Sibiu vă invită vineri și sâmbătă, 24-25 septembrie, de la ora 19, ȋn Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu”, pentru a urmări cu o competiție de dans. Concurenții înscriși la secțiunile solo, duet, grup, formație, ansamblu vor participa la o competiție ce va include ritmuri de dans contemporan (balet modern, teatru-dans), show-revue (dansuri de revistă, dansuri cu specific de cabaret), dans de caracter (dansuri folclorice stilizate, dansuri tribal sau de ritual), dans modern (adaptat curentelor coregrafiei și muzicii contemporane) și street dance (hip-hop, house, popping, locking, new style, vogueing, tutting, break dance). Pe lângă concurs, spectatorii au ocazia de a urmări spectacolul ”Juliet,s Love” al Companiei ”Mario Dance Atelier” din Cluj-Napoca și spectacolul ”Romeo și Julieta” al Companiei de Teatru-Dans ”Microbis” a Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

”Veniți din ȋntreaga țară, studenții ȋși vor etala ȋncă o dată pe scena sibiană talentul, dedicația și perseverența ȋntr-un weekend plin de creații originale care vor oglindi atȃt pasiunea, cȃt și visele și speranțele tinereții”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Sibiu Dans Festival 2021 este organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Ministerul Tineretului și Sportului.

Pentru cei departe de țară sau care nu vor fi ȋn Sibiu, spectacolele vor fi transmise live pe facebook.com/CasaStudentilorSibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.