DIN JUDEȚ

VIDEO| Drumul Județean Ocna Sibiului – Topârcea – Ludoș a fost modernizat

Consiliul Județean Sibiu a finalizat modernizarea drumului județean DJ 106 T Ocna Sibiului – Topârcea – intersecție DJ 106 G Ludoș, drum care străbate văi bogate în peisaje pitorești din microregiunea Țara Secașelor și creează conectivitate între localități și stațiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului.

Lucrările de modernizare au fost realizate de compania SC Strabag SRL care a intervenit, pe o lungime de 15 km, la sistemul de scurgere a apelor, la structura rutieră, acostamente și terasamente, la refacerea podețelor existente deteriorate, semnalizări și marcaje rutiere, amenajarea intersecțiilor, accesul la proprietăți și la drumuri laterale. De asemenea, s-au construit două poduri, unul dintre acestea fiind cel peste Valea Râura situat în localitatea Topârcea, km 8+ 606.

Potrivit reprezentanților CJ Sibiu, valoarea totală a investiției s-a ridicat la suma de 27.905.655, 94 lei, aceasta fiind realizată de către Consiliul Județean Sibiu din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

”Finalizarea acestui drum județean a fost o prioritate pentru noi, de aceea am depus eforturi ca această lucrare să fie realizată la cele mai bune standarde de calitate și într-un timp cât mai scurt. O rețea de drumuri județene modernizată creează oportunități pentru dezvoltarea economică și turistică, benefice, atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru județul Sibiu. Ne dorim ca nicio comunitate, nicio microregiune din județul Sibiu să nu fie lăsată în urmă”, a precizat președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți, pe lângă reprezentanții CJ Sibiu, și ai autorităților locale din Ludoș și Ocna Sibiului, printre care viceprimarul orașului, Camelia Cărăbulea.

“Suntem foarte încântați că s-a putut realiza această investiție, fiind o cale de legătură importantă îndeosebi pentru locuitorii din Topârcea. Noi, Primăria, am contribuit și ajutat, cum am putut, constructorul în realizarea proiectului ce cuprinde lucrări de calitate. Oamenii din Ocna Sibiului și Topârcea sunt foarte bucuroși și ne dorim în continuare să avem astfel de proiecte importante”, a spus, pentru Sibiul Azi, Claudiu Predescu, primarul orașului Ocna Sibiului.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close