VIDEO| Prima ninsoare pe Transfăgărășan. Drumul a împlinit, ieri, 47 de ani

Prima ninsoare s-a așternut, astăzi, pe Transfăgărășan. Iarna s-a instalat la munte, iar drumarii și-au început intervențiile.

„A venit iarna! Din fericire, deocamdată, doar pe Transfăgărășan. Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit în această dimineață cu material antiderapant în zona Bâlea Lac pentru a asigura condiții sigure de trafic. Îi rugăm pe șoferii care vizitează zona să circule cu prudență”, anunță reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.
Ieri, s-au împlinit 47 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului. Transfăgărășanul șerpuiește printre Munții Făgăraș, începe din localitatea Bascov (județul Argeș) și se termină în apropierea localității Cârțișoara (județul Sibiu). Având o lungime de aproximativ 152 Km, parte a DN 7C, drumul face legătura între cele două provincii istorice – Muntenia și Transilvania.
„Asfaltarea rutei de astăzi, așa cum o știm noi, a fost finalizată în anul 1980. Construcția drumului a cerut și jertfe omenești, atât din partea militarilor, cât și a civililor. Datele oficiale vorbesc despre 40 de oameni care și-au dat viața pentru construirea traseului. În memoria acestora și a celor care au participat la construcția rutei, s-au construit două monumente: „Poarta Geniștilor” (cota 1200) și „Poarta Întâlnirii” (cota 1600)”, informează Primăria Cârțișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.