CULTURĂPOVESTEA MEA

Premiu inedit la Filarmonica de Stat Sibiu: doamna Jeni s-a ținut de cuvânt și a venit cu un lighean plin cu gogoși!

Pentru Filarmonica de Stat Sibiu, premiile au devenit deja o tradiție. Astăzi, de la prima oră, instituția culturală a fost distinsă cu o nouă recompensă, de această dată comestibilă și tare dulce. Doamna Jeni, așa cum îi spun toți Eugeniei Solomon, angajată la Filarmonica sibiană de câțiva ani, a venit astăzi, la serviciu, cu un lighean plin cu gogoși, ținându-se, astfel, de cuvânt și împlinind poftele colegilor săi.

De ani buni, doamna Jeni răsfață papilele gustative ale colegilor săi din Filarmonica de Stat Sibiu cu gogoși. Acesta este premiul pe care îl oferă angajaților, după fiecare succes al evenimentelor culturale ale Filarmonicii de Stat Sibiu. Zilele trecute, a fost făcută publică lista cu cele mai populare concerte din acest an, iar printre ele se numără și cel al Orchestrei Filarmonicii sibiene de la Sala Radio. Totodată, printre cele mai de succes concerte de la Ateneul Român a fost desemnat cel al Orchestrei de Cameră a Filarmonicii Germane din Bremen, dirijată de Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
După o astfel de reușită, toți angajații au început să poftească la ligheanul cu gogoși al doamnei Jeni.

“E o tradiție la noi ca doamna Jeni să vină cu gogoși. E un obicei împământenit de ani buni ca, după fiecare eveniment important al Filarmonicii, colega noastră să ne aducă aceste bunătăți. După câteva gogoși ale doamnei Jeni, ne umplem de energie și suntem pregătiți pentru noi proiecte. E un premiu frumos la care sperăm după fiecare eveniment. Acum, nu știm dacă le-a făcut deoarece știa tot Sibiul că așteptăm gogoși, dar au fost binevenite! (n.r. râd) Doamna Jeni este tare drăguță. Și la maratonul de vaccinare, ce a avut loc la Sala Thalia, a avut grijă de noi, pentru că știa că suntem foarte prinși în proiect, și ne-a adus gogoși! Tot timpul se gândește la noi!”, au povestit, pentru Sibiul Azi, Krisztina Roman, secretar muzical, și Cristina Uruc, consultant artistic în cadrul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Secretul gogoșilor doamnei Jeni stă în multă răbdare. Le pregătește după rețeta pe care a moștenit-o de la părinți și folosește – după cum mărturisește – ingrediente de calitate, proaspete și din sursă sigură, adăugând multă dragoste și pricepere.
Următorul mare proiect al Filarmonicii de Stat Sibiu va fi marcat la mijlocul lunii octombrie, când va avea loc deschiderea noii stagiuni. Până atunci, angajații instituției culturale muncesc de zor, inclusiv pentru a putea fi din nou recompensați de doamna Jeni pentru debutul de succes al stagiunii.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close