Ateliere de olărit și restaurare a textilelor, duse la Paris de Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA participă, în perioada 28-31 octombrie, la Salonul Internațional de Patrimoniu de la Paris, unde va promova tezaurul cultural românesc, proiectele și expozițiile organizate în cadrul instituției, precum și obiectivele turistice din Sibiu.

”Animațiile marca Muzeul ASTRA cuprind ateliere de olărit, cu ceramica de Horezu în rolul principal, înscrisă în Patrimoniul UNESCO. Va lucra l roata tradițională, dar şi la cea electrică, tânărul olar Ionuț Bîscu, susținut pe componenta decorativă de Ramona Bîscu ( Ceramics Art of Horezu ). De asemenea, Raluca Miriţoiu, restaurator al Muzeului ASTRA, va desfăşura ateliere de restaurare a textilelor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Muzeului ASTRA.

300 de expozanți din 12 țări. Printre ei, și cei de la Muzeul ASTRA

Prin intermediul materialelor puse la dispoziție de Asociația Județeană de Turism Sibiu, Muzeul ASTRA s-a alăturat proiectului în care sunt cuprinse 12 țări care-și promovează în lume valorile patrimoniului cultural și obiectivele turistice.
„Fondat în 1994, Salonul Patrimoniului Cultural este organizat de Ateliers d’Art de France, cu participarea, în medie, a peste 300 de expozanți din 12 țări, organizații de patrimoniu, actori din zona restaurării, a meşteşugurilor, instituţii publice de cultură, artişti, scriitori etc”,explică reprezentanții Muzeului ASTRA.

FOTO: Muzeul ASTRA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.