POVESTEA MEASIBIU

Ce poți mânca și bea cu 30 de lei în Târgul de Crăciun. Găsiți și variante de meniu mai ieftine

Dacă în prima seară Târgul de Crăciun nu a reușit să adune foarte mulți vizitatori, sâmbătă și duminică lucrurile s-au schimbat, la intrări formându-se cozi interminabile. Am încercat și noi să ”luăm pulsul” Târgului, de această dată înainte de lăsarea serii,  să aflăm care este bugetul necesar unei persoane care vrea să guste din mâncărurile și băuturile comercializate în Piața Mare.

Și înaintea aprinderii luminilor de sărbătoare, târgul e animat, oamenii plimbându-se curioși, pe la căsuțele în care vânzătorii își expuneau marfa de toate felurile, de la ornamente, bijuterii, căciuli și șosete, la nelipsitele mâncăruri și băuturi. O mare roată panoramică domină Piața, fiind atracția locului alături de patinoarul și nelipsitul brad de Crăciun.

”Vrem să ne dăm pe roată”, își rugau doi copii părinții. ”Uite ce mare e, te rog, și eu vreau”, își implora un băiețel tatăl. ”Ce globuri mari are bradul, ai văzut?” sau ”Uite-l pe Moș Crăciun, hai și noi la el!” sunt cele mai dese expresii pe care le-am auzit în Târg.

Cât costă un meniu în Târgul de Crăciun

Parcă nu e târg de Crăciun fără o mâncare plimbată. Aproape fiecare vizitator are ceva în mână, ori un hotdog, o gogoașă, un hamburger, un pahar de ceai, de suc sau nelipsitul vin fiert. Am făcut un calcul, cam cât ar costa un meniu aici, printre luminițe, savurat în acordurile muzicii de Crăciun. Un langoș simplu (8 lei) și un ceai ( 5 lei) duc meniul nepretențioșilor la 13 lei.  Un chocoburger, adică un burger cu ciocolată, se vinde cu 20 de lei și trebuie ”udat” cu o apă la 7 lei sau un vin fiert care costă între 5 și 7 lei paharul.

Foamea poate fi potolită și cu o shaorma la 20 lei sau cu un meniu ce conține snițel cu cartofi și salată, 24 lei . Un ciolan prăjit sau o ceafă la grătar, cârnați sau pulpe de pui găsiți la 9,9 lei, dar atenție, prețul este pentru 100 de grame. Pentru garnitură sunt cartofi prăjiți cu 5 lei porția, murături cu 6 lei. Sarmalele par să fie un produs de lux în Târgul de Crăciun: pentru două bucăți vom plăti 20 de lei. Desertul, praline sau alune caramelizate, 12 lei/100g. Băuturile calde au aproximativ același preț: ceaiul, cafeaua, ciocolata caldă sau cappuccino, toate la 5 lei.

Tragem linie și adunăm: pentru un meniu ”udat” cu apă, vin fiert sau ceai, vom plăti aproximativ 30 de lei, dar dacă adăugăm un desert și o cafea suma ajunge la circa 50 de lei, adică 10 euro. Ceva mai puțin decât la Viena, în celebrul Târg de Crăciun.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close