Câți kilometri poate străbate „un francez îndrăgostit de Sibiu”

Ce poate face un francez îndrăgostit de Sibiu și de aparatul de fotografiat? Ei bine, să străbată mii de kilometri, chiar până în Mexic. Louis Guermond, fotograf de origine franceză și „adoptat” de Sibiu de mulți ani, oraș ce i-a devenit a doua casă, este autorul unor instantanee ce fac parte dintr-o expoziție găzduită de Casa de Prietenie Mexic-România, inaugurată la începutul lunii decembrie, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Louis Guermond  este cel care semnează fotografiile ce pot fi admirate de mexicani, români și nu numai, la Casa de Prietenie Mexic-România. Descrierea pe care o are în cadrul expoziției fotografia lui Louis Guermond este „un frances enamorado de Sibiu”, în traducere „un francez îndrăgostit de Sibiu”.
La deschiderea expoziției a fost prezent și Marius Lazurca, ambasadorul României în Statele Unite Mexicane.
„La inițiativa dr. Mónica Fiesco și dr. Luis Antonio Pérez, cu contribuția doamnei Ioana Kirculescu, Casa de Prietenie Mexic-România și-a deschis porțile. Casa va fi partener permanent al Ambasadei pentru organizarea de evenimente culturale și academice”, a fost mesajul ambasadorului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.