VIDEO| Drumul județean Sibiu – Cisnădie s-a lărgit, calvarul continuă: „E dezastru!”

Chiar dacă drumul județean care leagă Sibiul de Cisnădie a fost lărgit pe anumite porțiuni, calvarul locuitorilor din Cartierul Arhitecților e departe de a se fi încheiat. Orele de vârf, 6.30-8 și 16-17.30, tranformă șoseaua într-un șir de mașini care se întinde pe câțiva kilometri. Locuitorii din „Arhitecților” se plâng că fac și 30-40 de minute de la sensul giratoriu de pe Dima până la primul sens de pe drumul județean, distanță care în mod obișnuit ar trebui să fie parcursă în cinci minute. Pe lângă problemele create de aglomerație, au apărut și noi reguli de circulație în zonă, dar și comportamente ilegale ale unora dintre șoferi care pun în pericol siguranța rutieră. Astfel, DJ106C devine nu doar un drum greu de parcurs, ci și unul periculos.

Dacă locuiești în Cartierul Arhitecților, ca să ajungi la ora 8 la serviciu în Sibiu ar trebui să pleci de acasă în jurul orei 7.15-7.30. Pentru că vorbim de una dintre cele mai aglomerate șosele, oamenii se văd nevoiți să își ia o marjă de siguranță, așa că pornesc spre locul de muncă, cu noaptea în cap, la 6.15-6.30.
„Dacă sunt norocos, fac 30-40 de minute până la primul sens giratoriu, de la strada Dima. Câteodată, mai pot merge pe câmp, dar acum riscăm să rămânem împotmoliți. La fel e și după-amiază! Stăm în coloană pe Calea Cisnădiei, intrăm pe drumul județean și ne ducem până la primul sens giratoriu, ca să ne întoarcem pe strada Irina Rosetti! Mai aștepți câteva minute și la sensul giratoriu acolo, ca să poți să intri, că e aglomerat. Nu avem încotro, trebuie să respectăm regulile, altfel ne așteaptă <băieții> (n.r. polițiștii)”, a spus unul dintre locuitorii din Cartierul Arhitecților.
Un alt locuitor din zonă spune că abia așteaptă să vadă proiectul finalizat, pentru că, deocamdată – mărturisește acesta – „nu se vede nicio îmbunătățire”. „E tot mai aglomerat! Au făcut degeaba strada! Atât de multe mașini și atât de puține șosele… Sunt șoferi care scurtează drumul când se întorc în Cartierul Arhitecților, dar își scurtează și permisul!”, a spus acesta.
O mămică spune că a găsit o soluție în acest sens. Face cu rândul cu alți părinți când vine vorba de mersul la școală. „Tocmai am lăsat fetița la un coleg de clasă. Traficul e infernal în fiecare dimineață! E dezastru! Noi, părinții, mai facem cu rândul, cuplăm copiii, ca să nu stăm toți în coloană pe Calea Cisnădiei. Când nu mai putem rezista aici, ne mutăm din cartier!”, spune mămica.

Cât este amenda pentru șoferii  care nu respectă regulile de circulație

Cei care aleg să scurteze drumul spre casă, optând să nu respecte noile indicatoare ce interzic virajul la stânga, până la primul sens giratoriu de pe DJ 106C, se pot alege cu amenzi.
„Atragem atenția că cei care nu respectă regulile de circulație se expun unui risc, acela de a fi implicați în accidente rutiere. Ar trebui să fie principalul obiectiv pentru care ar trebui să înțeleagă importanța acestor reguli! Apoi, bineînțeles, riscă și o sancțiune contravențională care se încadrează în a patra categorie de sancțiuni, cuprinsă între 9-20 de puncte de amendă, însemnând între 1.305 lei – 2900 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate în 15 zile, măsură la care se aplică și cea complementară, cu șase puncte de penalizare”, a explicat inspector principal Ionuț Natea, din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Sibiu.

Modernizarea drumului județean, finalizată în martie 2022

Lucrările pe DJ 106C Sibiu – Cisnădie se vor încheia, potrivit autorităților, până în martie 2022.
„Având în vedere sesizările venite din partea locuitorilor din zona DJ 106C Sibiu – Cisnădie, în speță Cartierul Arhitecților, Consiliul Județean Sibiu a inițiat un proiect de modernizare a drumului județean, la ieșire din Sibiu până la podul Seviș. Prin acest proiect, s-a realizat execuția a trei benzi de circulație cu lățime de trei metri. Din cauza dezvoltării din zonă, nu au încăput patru benzi de circulație. Cu două trotuare stânga-dreapta și o pistă de biciclete de doi metri. S-a mai realizat și un pod peste Seviș cu deschiderea de 24 metri, pe patru benzi de circulație, cu trotuar stânga-dreapta și trei sensuri giratorii cu rol de întoarcere. În prezent, lucrările sunt executate în proporție de 90%”, a spus Horia Brad, șef Serviciu Patrimoniu și Investiiții din cadrul Consiliului Județean Sibiu.
Potrivit autorităților, în decursul acestei săptămâni, reprezentanți ai CJ Sibiu ai Poliției Rutiere s-au deplasat în șantier pentru „verificarea semnalizării verticale și orizontale. În urma verificărilor, s-a constatat respectarea planului de semnalizare rutieră”, după cum a mai explicat Horia Brad.

2 Comments
  • Cum a fost posibil sa se emita atatea autorizatii de construire fara sa se asigure infrastructura rutiera corespunzatoare ? Cum a fost posibil ca un cartier reglementat prin PUZ ca zona rezidentiala cu locuinte individuale sa fie plin de blocuri si parcari? Serviciul arhitect sef din Primaria Cisnadie a realizat o performanta in materia urbanismului, transformand o zona rezidentiala cu locuinte individuale intr-un haos urbanistic, un cartier dormitor fara minime facilitati urbane.

  • E asa usor de facut proiecte de pe scaunul din birou.
    Cine naiba e asa tampit sa puna doar 3 sensuri giratorii in 3 km?
    Cine naiba e asa tampit sa puna interzis la stanga, cand nu e pericol deoarece drumul nu e asa aglomerat decat la orele de varf?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.