DIN JUDEȚ

Investiții de 37 de milioane de lei, în Gura Râului. Se așteaptă finanțare prin PNI „Anghel Saligny”

Autoritățile locale din Gura Râului au depus două proiecte pentru finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny”. Este vorba despre investiții de o deosebită importanță pentru comunitatea din Gura Râului, fiind vizate extinderi ale rețelei hidroedilitare și modernizări ale mai multor străzi din comună.

Atât pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră și pietonală a comunei, cât și pentru evitarea posibilelor inundații, au fost proiectate lucrări de modernizare a drumurilor, într-un sistem adaptat fiecărei zone, în așa fel încât să fie crescut gradul de siguranță al cetățenilor. Proiectul depus în cadrul programului „Anghel Saligny” se numește “Tramă stradală în comuna Gura Râului” și presupune investiții de aproximativ 29 de milioane de lei, cu TVA inclus, pentru modernizarea străzilor.

În proiect sunt cuprinse mai multe străzi, printre care Calea Cristianului, Calea Plaiului, Gărdurele, Hoapei, Păstrăvăriei spre Baraj etc.

Unde se vor extinde rețelele de apă și canalizare

În ceea ce privește proiectul referitor la “Rețelele hidroedilitare în comuna Gura Râului”, acesta urmărește extinderea rețelelor de apă și canalizare în localitate.

În valoare de aproximativ 7,8 milioane de lei (TVA inclus), acesta vizează străzile Scofinoasă, Gura Mărăjdiei, Calea Subteișului și După Grădini.

Investiția ce este obiectul acestui proiect va face posibilă, conform autorităților locale, și evitarea producerii de inundații ale drumului județean DJ 106.

În plus, dezvoltarea economică a comunității depinde în mare măsuri de acest tip de investiții, care ajută la dezvoltarea unei infrastructuri de bază moderne, crearea de locuri de muncă, acces facil la serviciile de educație, sănătate, transport și telecomunicații.

“Zona în care are loc investiția oferă unele avantaje în plus precum: forță de muncă abundentă, suprafețe de construit mult mai ieftine, un cost al vieții mult mai scăzut, mi puțină aglomerație și un stil de viață mai liniștit. Cele mai importante beneficii derivă din economiiile de costuri la consumatori atrase pentru evacuarea apelor uzate și din costurile economisite de acei consumatori care, în prezent, depind de fântâni proprii”, se arată în raportul întocmit de autoritățile locale.

Conform acestuia, alte beneficii vizează îmbunătățirea cursurilor de apă și accesul îmbunătățit la apa potabilă. În plus, vor fi reduceri de costuri atât pentru clienți, pentru că nu mai trebuie să se bazeze pe fântâni proprii, fose septice sau să mai cumpere apă îmbuteliată, cât și pentru operatori, aceștia având la dispoziție un sistem ce permite reducerea resurselor alocate pentru etragerea apei brute și reducerea emisiilor, ca urmare a economiilor de energie.

Am avut în vedere, atunci când am elaborat aceste proiecte, nevoile imediate ale locuitorilor. Ne-a preocupat și ne preocupă în permanență îmbunătățirea infrastructurii, iar când spun asta mă refer atât la rețelele de apă și canalizare, cât și la străzile din localitate. Un drum bine construit rezolvă o mulțime de probleme și ușurează viața locuitorilor. La fel, accesul la rețelele de apă și canalizare crește gradul de confort al cetățeanului. Sunt lucruri pe care o comunitate modernă trebuie să le aibă și, de aceea, le-am considerat prioritare și ne-am concentrat pe ele atunci când am luat în discuție investițiile pe care să le supunem atenției pentru finanțare prin PNI <Anghel Saligny>”, a declarat Gheorghe Călin, primarul comunei Gura Râului.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close