DIN JUDEȚ

Punct de lucru SMURD, pus în funcțiune temporar în Păltiniș

Un punct de lucru SMURD a fost operaționalizat temporar de ISU Sibiu în stațiunea Păltiniș.
“Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, în colaborare cu primăria municipiului Sibiu a operaționalizat, în stațiunea Păltiniș, un punct de lucru SMURD care va fi deservit de un echipaj de prim-ajutor medical dotat cu o autospecială SMURD tip B”, au anunțat reprezentanții ISU Sibiu.
Conform acestora, acțiunea vine în contextul creșterii numărului de turiști prezenți în zonele de agrement și unitățile turistice din stațiune pe timpul sezonului de iarnă și vizează reducerea timpului de răspuns în cazul urgențelor medicale.
“Demersul s-a dovedit oportun în anii trecuți când a contribuit semnificativ la acordarea promptă a îngrijirilor medicale pentru diverse afecțiuni”, a explicat ISU Sibiu.
În acest sezon, de la operaționalizare, echipajul punctului de lucru temporar a fost solicitat să intervină în 13 situații pentru acordarea primului-ajutor și transportul persoanelor la unitățile sanitare de specialitate.
Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close