ACTUALITATESănătate

Valul 5 al pandemiei poate veni cu obligativitatea purtării măștilor FFP2

În contextul valului 5 al pandemiei, autoritățile vor decide astăzi care sunt măsurile ce trebuie luate pentru a preveni cât mai mult răspândirea virusului.

Astfel, conform surselor din Guvern, printre măsurile propuse și discutate se numără purtarea obligatorie și corectă a măștii chirurgicale sau tip FFP2 în toate spațiile publice închise și deschise. Excepție de la măsura prevăzută fac: copiii cu vârsta mai mică de cinci ani; persoanele care sunt singure în birou; prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de trei metri între persoane; reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de trei metri între persoane; vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum trei metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public și persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Alte soluții analizate de Executiv sunt testarea elevilor în școli și introducerea șomajului tehnic pentru angajați. De asemenea, se vor organiza  centre de evaluare ambulatorie în care persoanele infectate cu Sars-Cov-2, indiferent dacă sunt asigurate sau nu, vor fi tratate gratuit astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital, arată Digi24.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close