Se reduce carantina pentru vaccinați și nevaccinați. Noile măsuri aprobate de CNSU

Perioada de carantină pentru vaccinați va fi redusă la cinci zile, iar pentru cei nevaccinați la zece zile. Potrivit noii hotărâri aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, vor sta în carantină și contacții vaccinați.

Raed Arafat, șeful DSU, a precizat că măsura de reducere a perioadei se aplică și celor care au primit deja decizia de a intra în carantină.
Noua hotărâre CNSU prevede, printre altele: reducerea perioadei de carantină de la 14 la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile; reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile; introducerea măsurii carantinei cu privire la contacții direcți ai persoanelor confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 cu duratele prevăzute.
De asemenea, se introduce excepția de la carantină pentru personalul navigant maritim român și personalul care lucrează pe platformele fixe și mobile de extracție petrol și gaze in zona exclusiva economică a României.
În plus, se reduce durata carantinei instituită prin decizii emise anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri și aplicarea termenelor prevăzute la lit. a și b;

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.