CULTURĂ

Cum plătește Filarmonica de Stat Sibiu mai puțin la facturile de curent

Filarmonica de Stat Sibiu devine patria ingeniozității. În ultima vreme, a devenit prima instituție de gen din țară cu echipă de ciclism, prima filarmonică cu aplicație pentru dispozitive mobile, iar de astăzi și prima instituție muzicală cu iluminat ecologic 100%.

Modernizarea sistemului de iluminat al clădirii a fost posibilă cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.
Eficientizarea iluminatului este un proiect demarat de managerul Cristian Lupeș în vara anului 2019 și finalizat în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie 2021. Astfel, consumul de energie electrică la nivelul instituției a fost redus cu până la 50%.
„Iată că, încă o dată, Filarmonica de Stat Sibiu se diferențiază, nu numai prin calitatea concertelor, ci și prin calitatea acțiunilor pe care le implementează. Să avem, la Sibiu, prima Filarmonică «verde» din țară este un motiv de reală mândrie. Vă felicit, dragi colegi, pentru această inițiativă care denotă viziune și responsabilitate pentru viitorul comunității noastre!”, a spus Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.
În total, peste 1.000 de elemente luminoase din Sala Thalia și pavilionul administrativ au fost înlocuite cu LED-uri, mult mai performante față de becurile incandescente sau tuburile neon convenționale, dar și mai ieftine pe termen lung. Economii semnificative se vor face mai ales pentru iluminatul scenei, unde cele aproximativ 30 de reflectoare noi consumă acum de zece ori mai puțin decât vechile corpuri de iluminat.
„Modernizarea sistemului de iluminat la nivelul întregului sediu al Filarmonicii de Stat Sibiu a fost unul dintre obiectivele de investiții identificate încă din primele zile ale mandatului meu. Sunt recunoscător conducerii Consiliului Județean Sibiu pentru că a înțeles imediat necesitatea acestor cheltuieli și a susținut eforturile noastre cu o finanțare de aproximativ 90.000 de lei”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
Cu ajutorul Consiliului Județean, conducerea Filarmonicii are în vedere și pentru anul 2022 o serie de investiții esențiale pentru dezvoltarea acestui edificiu cultural sibian de importanță națională.

Etichete
Show More

Related Articles

One Comment

  1. Wow ce realizare. S-au pus becuri Led și v-ați gândit sa publicați știrea asta esențială pt publicul sibian. Poate transmiteți sa se repare și ușile la Wc-uri din instituie, uși care nu se închid. Sau poate transmiteți cui trebuie și sa se schimbe, regleze, repare geamurile din instituție care nu se închid. Poate transmiteți cui trebuie și sa se pună luminile acelea în funcție de necesitatea artiștilor de pe scena care suferă și interpretează pe pipaite din cauza ca sunt orbiți de acele minunate lumini LED inventate de noul manager!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close