ACTUALITATESIBIU

Cât costă pasul unui copil din Sibiu care visează să poată merge

Când ne gândim la copii, ni-i imaginăm zburdând, bucurându-se de primii pași, de tot ceea ce le stârnește curiozitatea. Pasul, o mișcare banală pentru cei mai mulți dintre noi, este marea dorință a unui copil, pentru care această bucurie firească e un țel greu de atins.

Ștefan Potcoavă este un băiețel cu tetrapareză spastică, un copil care a avut ghinionul să se nască mult mai repede, undeva la 29 de săptămâni. Dincolo de  problemele generate de starea lui de sănătate, a existat ceva mult mai puternic: dorința micuțului și a părinților lui de a trăi.

Piciorușele lui au trecut prin nenumărate intervenții chirurgicale, în urma cărora i-au fost fixate șuruburi în os și plăcuțe, cu mulți ani petrecuți prin centre de recuperare, dar Ștefan este un luptător, a muncit mult și evoluția era în favoarea lui. Asta se întâmpla cu ceva timp în urmă. Acum, a crescut și șuruburile au început să iasă din oase, la fel plăcuțele trebuind scoase pentru a fi înlocuite.

”De abia ce ne-am întors din Germania de la control. Ștefan a muncit mult și evoluția e în favoarea lui, dar, din cauză că a crescut, șurubul i-a ieșit din os și plăcuțele trebuiesc scoase, iar din cauză că el nu calcă pe călcâi, oasele de la talpă se freacă și au început să se roadă, deci trebuie intervenit și la glezne. Pentru că am discutat cu doctorul, că ne este foarte greu să strângem atâția bani, am decis să facem doar două internări și nu patru, chiar dacă pentru Ștefan o să fie puțin mai greu, așa că o să intervină prima data la glezne la ambele picioare și la șase săptămâni o să îi scoată plăcuțele, ghipsul și tijele de la glezne și atunci o să facem ortezele pe care o să trebuiască să le poarte și zi și noapte timp de trei luni. Momentan, programarea o avem pe 28 februarie, dar dacă i se eliberează doctorului un loc vrea să mergem mai repede. Sper să ajungem, să intervină la timp să nu facă artroză”, spune plină de speranță mama lui Ștefan.

Suma necesară efectuării operațiilor și pentru orteze, plus deplasările, se ridică la aproximativ 40.000 de euro, fiind necesară plata a 85% din bani în avans.

Îl putem ajuta pe Ștefan să meargă, să se bucure de viață, prin sponsorizări din impozitul pe profit/venit aferent anului 2021 pe care îl plătim statului sau printr-o donație într-unul din conturile Titular Potcoava Ioana: RO69BRDE330SV50325413300 – cont lei; RO24BRDE330SV89888733300 – cont euro; RO70BREL0005512328210100- cont Revolut.

Ioana, mama lui Ștefan, confecționează inclusiv ornamente pe care le vinde pentru a completa sumele necesare intervențiilor și tratamentelor medicale de care băiețelul are atâta nevoie.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close