ACTUALITATE

UPDATE/ O persoană a fost surprinsă de avalanșă în Munții Făgăraș

UPDATE, ora 22.15:

În această seară, în zona vf. Negoiu, la o altitudine de cca 2300 m, doi turiști au fost surprinși de o avalanșă.

Conform primelor date, unul dintre aceștia a suferit leziuni traumatice la nivelul membrelor inferioare, celălalt reușind să iasă din avalanșă, fără a acuza dureri sau traumatisme vizibile.

“Date fiind condițiile de noapte și zona muntoasă periculoasă, realizarea unei misiuni de intervenție cu un elicopter SMURD, dotat cu troliu nu putea fi realizată în condiții de siguranță, aceasta putând pune în pericol întregul echipaj de la bord, astfel, o echipă de salvatori montani din cadrul Salvamont Sibiu a plecat pe cale terestră spre locul incidentului”, arată DSU.

În funcție de condițiile meteo și de starea celor două persoane, după o evaluare a echipei de salvatori montani, se va decide dacă aceștia vor fi transportați la baza muntelui sau dacă se va rămâne la cabana Negoiu, aflată în apropiere, până dimineață.

Din echipa de prim răspuns fac parte șapte salvamontiști, care sunt urmați de o altă echipă de sprijin formată din cinci salvatori.

Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munților Făgărașului sunt declarate închise, din cauza riscului de avalanșă.

Șeful DSU a luat legătura cu unul dintre cei doi turiști accidentați în urma avalanșei și i-a asigurat ca echipa de salvatori montani se îndreaptă către ei, fiind pregătiți pentru a le acorda primul ajutor și de a-i transporta într-o zonă de siguranță. Convorbirea telefonică a avut loc acum 45 de minute, ambii turiști fiind conștienți.

Echipa de la Salvamont Sibiu este destul de aproape de locul în care aceștia sunt blocați.

Știrea inițială

O persoană a fost surprinsă, joi seară, de avalanșă în Munții Făgăraș, în zona Șerbota.

La fața locului intervin salvamontiștii sibieni. Potrivit primelor informații, o persoană prezintă fracturi de membre inferioare. Nu se cunosc identitatea și vârsta victimei.
Salvamontiștii sibieni declară că, până în zona unde este victima, vor face aproximativ patru ore. Intervenția este aproximată la zece ore.
“Vom reveni cu detalii când vom avea mai multe informații când vom ajunge în zonă cu semnal”, au precizat reprezentanții Salvamont Sibiu.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close