EDUCATIESănătate

Cum vor începe elevii școala, de luni

În contextul creșterii alarmante a cazurilor de COVID, Sorin Cîmpeanu și Alexandru Rafila au explicat modul în care școlile vor funcționa de azi înainte.

Astfel, cursurile se vor desfășura în format fizic dacă gradul de încărcare a mediului spitalicesc este sub 75% și dacă sunt sub 3 cazuri de infectare în șapte zile consecutive.

”În prezent, dată fiind specificitatea varianta Omicron, s-a propus schimbarea modului de abordare către gradul de încărcare a mediului spitalicesc. Pragul este de 75%, un prag care nu este atins în niciunul din județele României în prezent. Deci din perspectiva educației luni toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică”, a declarat Cîmpeanu, citat de Antena3.ro

”Cea de-a doua schimbare, a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță, aceasta se realizează atunci când sunt trei cazuri de infectare în șapte zile consecutiv. Se păstrează regula intrării în online a întregii școli atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, citat de Antena3.ro

Toate unitățile școlare dintr-un județ se vor închide dacă unitățile medicale vor avea ocupate paturile ATI în proporție de 75%.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close