ACTUALITATE

În noul program Rabla, pot fi casate două mașini

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus, ediția 2022, vor fi lansate la începutul lunii februarie. Pentru motociclete prima de casare va fi de 7.500 de lei.

În cadrul programului Rabla Clasic, se acordă 7.500 de lei – 6.000 de lei primă de casare și 1.500 de lei ecobons de vechime. Vechimea mașinii uzate trebuie să fie de cel puțin șase ani de la data fabricației sau de la data primei înmatriculări în România. Termenul de 60 de zile de casare sau radiere a autovehiculului uzat se elimină, solicitanții având posibilitatea de a-l casa sau radia până la emiterea facturii autovehiculului nou.

Programul oferă posibilitatea casării a două autovehicule uzate pentru achiziționarea unuia nou, cuantumul fiind de 12.000 de lei – 9.000 de lei primă de casare plus două ecobonusuri de vechime de câte 1.500 de lei. Rămâne obligativitatea casării a cel puțin unui autovehicul în cadrul programului, a anunțat  ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de dcnews.ro.

În cazul Rabla Plus, este obligatorie casarea unui autovehicul uzat pentru achiziționarea unui autovehicul nou. Se acordă un ecobonus de vechime în valoare de 1.500 de lei pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani care au normă de poluare Euro 3 sau mai mică. În cazul casării unui autovehicul se acordă 46.500 de lei pentru mașină electrică și 21.500 de lei pentru una hibrid plug-in.

Dacă se casează două mașini se acordă 51.000 de lei pentru autovehicul electrice și 26.000 de lei pentru hibrid plug-in. Vechimea autovehiculului uzat eligibil în Rabla Plus va fi de cel puțin 6 ani de la data fabricației sau a primei înmatriculări în România, precizează aceeași sursă.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close