ACTUALITATE

Pompierii, în exercițiu la o firmă de pe Șoseaua Alba Iulia

Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au desfășurat astăzi, 14 ianuarie, un exercițiu  cu forte și mijloace în teren la un operator economic de pe Șoseaua Alba Iulia.

Exercițiul a avut scopul pe lângă pregătirea forțelor și eficientizarea timpului în care se răspunde diferitelor situații de urgență. La el au participat peste 20 de pompieri militari și paramedici  cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, descarcerare, salvare victime multiple  și de asistență medicală specializată.

”În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor, astăzi ,14 ianuarie, pompierii militari ai Inspectoratului  pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu au desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic situat în municipiul Sibiu, str. Ștrandului colț cu Șoseaua Alba-Iulia. Scenariul stabilit a fost ”stingerea unui incendiu izbucnit laetajul III al clădirii în care au fost surpinse 2 persoane. Întreg personalul (aproximativ 20 de personae)  aflat la etajul respectiv s-a autoevacuat în cel mai scurt timp conform planului de apărare împotriva incendiilor al societății pe locul de adunare,  iar două persoane au fost surprinse de incendiul  în interiorul unui birou  fiind evacuate, în siguranță, ulterior de către salvatorii sibieni”, a explicat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Conform exercițiului ISU, persoanele  au fost evaluate medical de caătre personal specializat și au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close