Sănătate

Studiu: grupele de sânge care transmit cel mai des coronavirusul

În cazul transfuziilor, se știe că este necesară utilizarea de sânge compatibil cu cel al bolnavului. Același fenomen a fost observat și în cazul îmbolnăvirii cu SARS-C0V-2. Grupa de sânge este importantă atât pentru imunitate cât și la răspândirea bolii.

Revista Epidemics a publicat un studiu care susține că incompatibilitatea sângelui ar putea reduce riscul de transmitere a COVID-19 cu 60%. Adică, există grupe de sânge care nu transmit boala, notează Science & Vie, citată de exquis.ro.

”Rezultatele acestui studiu au confirmat faptul că  persoanele cu grupa de sânge 0 ar fi într-adevăr mai puțin susceptibile de a fi infectate. Cu toate acestea, acestea ar prezenta un risc crescut de răspândire a infecției, deoarece sunt „donatori universali”. Pentru grupa A, modelul va fi invers! Cei care au sânge din grupa A au mai multe șanse de a contracta virusul și mai puține șanse de a-l transmite”, a declarat Peter Ellis, autorul studiului și cercetător la Școala de Bioștiințe a Universității Kent din Marea Britanie, citat de exquis.ro.

Riscul de contaminare cu COVID-19 pentru grupele de sânge A și B ar depinde de frecvența acestui grup în populație, mai arată studiul.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close